Speltips: Liverpool – Tottenham 7/5 “Mycket på spel”

Speltips: Liverpool - Tottenham 7/5 "Mycket på spel"

JohanS

Trevligt lördagskvällsmöte mellan två lag som verkligen har allt att spela för. Har hittat ett kombinationsspel.

Speltips

I Liverpool ser truppläget kalasfint ut med endast utfyllnadsspelaren Firmino som inte helt spelklar. En pinne upp till Man City och givetvis gäller bara vinster hela vägen ut nu. Salah och Trent fick välbehövlig vila i förra omgången och ska rimligtvis kunna tuta och köra resterande matcher här. Jag tror stenhårt på att Liverpool kommer kliva ut och göra flertalet mål på ett rätt rackigt Spursförsvar. Och Spurs jagar som bekant den sista CL-platsen och kommer behöva blotta sig vid händelse av Liverpoolledning- och då ska matchbilden kunna öppna upp sig rejält. Jag tror i och för sig på en öppen matchbild redan vid ställningen 0-0. Men jag föredrar Liverpool över 1,5 mål framför raka Liverpoolsegern. Och anledningen till det är att jag har den största respekt för Spurs kontringsspel och en viss Son i monsterform.

Spurs kan göra den sista CL-platsen till sin men får det tufft vid poängtapp här om Arsenal löser vinsten på hemmaplan mot Leeds. Har som sagt inte så höga tankar om Spurs defensiv, men offensiven är fruktad. En sådan här match kan passa Son riktigt fint, då han kan ligga på rulle och bli serverad med bollar av den lägre stående och numera assistskicklige Kane. Men har Liverpool en bra dag på jobbet här så kan Spurs givetvis bli fullständigt översköljda. 2-2 sist lagen möttes på Spurs hemmaplan dock.

Jag tror Spurs ska kunna lösa den humana hörnlinan på 2,5 hörnor. Det brukar man ändå göra i toppmatcher. 5 hörnor borta mot Man United i 3-2-förlusten i mars. 3 hörnor borta mot Chelsea. 6 hörnor mot just Liverpool sist lagen möttes i december. Ett kontringsglatt Spurs bör kunna rinna igenom Liverpools centrallinje vid ett antal tillfällen och vaska ihop åtminstone några hörnor i den här matchen är min förhoppning.

Mitt spel blir följande. Liverpool över 1,5 mål & Spurs över 2,5 hörnor till 2.35 hos Unibet. Du bygger spelet själv.

Spela Liverpool över 1,5 mål & Spurs över 2,5 hörnor på Unibet