Speltips: Liverpool – Watford 2/4 “Liverpool gör jobbet i…

Speltips: Liverpool - Watford 2/4 "Liverpool gör jobbet i…

Ridderwall

Ett evighetslångt landslagsuppehåll vi svenskar gärna vill glömma är äntligen över och vi kan återigen blicka framåt mot en fullspäckad Premier League-helg. Inleder gör vi på Anfield där Liverpool tar emot Watford på lördagsförmiddagen.

Liverpool

Det som bara för ett par månader sen såg helt kört ut är nu helt vidöppet och titelracet med Manchester City kommer att bli spännande in i det sista. Liverpool har en alldeles strålande form med sig in i uppehållet och känslan är att det inte finns någon anledning att tveka på att man kommer ur det lika starka. Två förluster på de 20 senaste matcherna är facit och då får ma ta i beaktning att man föll mot Leicester för 20 matcher sen och att den senaste var mot Inter där man inte behövde jaga en kvittering eller seger tack vare 0-2 på bortaplan.

Liverpool har inte bländat oss spelmässigt på samma sätt som för ett par år sen, man är inte riktigt lika stabila som när man vann men däremot är man klart mycket bredare. Där City tidigare haft ett massivt spelövertag vad gäller truppbredd så är nu skillnaden inte alls lika stor. Detta innebär mindre slitage och en imponerande fördelning av stora poängskördar.

Mest notabel på skadelistan har Alexander-Arnold varit men han ska ha tränat för fullt på fredagen och kan vara redo för spel.

Watford

Watford och kaos går hand i hand, så även i år. Jag vet inte hur ofta vi sett märkliga truppbyggen och tränarskiften i den här klubben men det som tidigare var rätt underhållande börjar nu bli ganska tröttsamt. Laget ligger tredje sist med tre poäng upp till Everton men med två matcher mer spelade. Det ser alltså riktigt mörkt ut, återigen, för Watford.

Vissa spelare har stundtals imponerat men alldeles för ofta har dessa varit helt ensamma om att göra just det. Inledningsvis handlade allt om Dennis, sen varvade King upp och slutligen är det Cucho som imponerat.

Till Anfield kommer man stärkta från en bortaseger mot Southampton men utöver det en alldeles för svag form för att kunna på allvar hota lagen ovanför.

Speltips

Jag kan inte se Liverpool göra något annat än att omedelbart försöka hitta tillbaka till det momentum man hade när lagen gick på landslagsuppehåll. Man har visserligen en ganska bekväm uppgift men det kommer vara fullt påställt, hög press och intensivt bollinnehav från Klopps mannar, det tar jag för givet.

Förutsatt att Alexander-Arnold och Robertson kommer till spel så kommer det fortsatt vara kanterna som står för kreativiteten och det kan komma att bli extra viktigt om man kommer till spel med en lätt kollektiv rost efter uppehållet. Oavsett kommer det att piskas inlägg och i vanlig ordning innebär det målchanser, hörnor och mål.

Liverpool har snittat sex hörnor per match i sina senaste matcher och då har flertalet av matcherna varit med roterad elva eller där man inte behövt forcera. Det tror jag man kommer göra här från minut ett för att sätta ton på både match och titelstrid.

Liverpool -1,5 och över 6,5 hörnor spelas på Expekts Betbuilder till 2,08 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Liverpool -1,5 & ö 6,5 hörnor. på Expekt