Speltips: Luleå – Frölunda 15/4 “Luleå

Speltips: Luleå - Frölunda 15/4 "Luleå

Dragskott

Semifinalspelet drar igång med mötet mellan Luleå och Frölunda i Coop Norrbotten Arena. En väldigt oviss sammandrabbning mellan två lag som besitter mycket skicklighet över hela rinken.

Luleå

Norrbottningarna gjorde en stark grundserie och följde upp det med att svara för en gedigen insats i kvartsfinalspelet mot namnkunniga Örebro. Både rent resultat- och spelmässigt. LHF tog hem matchserien med 4-1 i matcher och förlorade inte en enda hemmamatch.

Frölunda

Göteborgarna blev fyra i grundserien och stod för en imponerande insats i kvartsfinalsammanhang mot Växjö, tillika de regerande svenska mästarna. Västkustgänget vann med 4-0 (!) i matcher och stod för en stark offensiv prestation.

Speltips

Luleå har ett mentalt övertag till följd av 3-1 i matcher i grundseriesammanhang och hemmaplansfördelen väger tungt med tanke på att LHF är så pass hemmastarka.

Juhani Tyrväinens väntade comeback betyder också mycket för Luleå. Vi snackar om en av SHL:s främsta allroundcentrar.

Luleå har ett övertag över hela banan

Lägg därtill att Luleå har varit starkare i såväl offensiven som defensiven sett över hela säsongen.

Frölunda har å andra sidan en historik av att leverera när det verkligen gäller och har mycket goda möjligheter att rubba LHF i Norrbotten.

En etta känns alldeles för riskabelt, men 1X förefaller tryggare. Kombinera detta med att Frölunda gör max tre mål under ordinarie speltid. Den betbuildern ger – i skrivande stund – 1.61 i odds, vilket känns spelvärt.

Spela 1X och max tre mål för Frölunda under ordinarie speltid på Unibet