Speltips: Luleå HF – HC Sparta Praha 11/9 “Med poängligaledare går…

Speltips: Luleå HF - HC Sparta Praha 11/9 "Med poängligaledare går…

DannesTips

Söndag kväll har vi en intressant match i grupp A i Champions Hockey League. Luleå HF tar emot tjeckiska Sparta Praha i en kvällsmatchen. Jag tycker Luleå börjar göra rätt saker och i sin andra raka hemmamatch finns det nycklar som talar för att de producerar 3 mål eller fler.

Lagen möttes 4/9 och då vann hemmalaget Sparta Praha med 3-2. Nu har alltså Luleå hemmafördelen och kan växla upp sitt spel ytterligare.
Det som är intressant i lagbygget är att vissa spelare har tillkommit och dessutom har laget en glödhet andrakedja.

I den spelar Isac Brännström (toppen av poängligan i CHL med sina 7 poäng). Han spelar sin fjärde säsong i Luleå HF och denna säsong kan bli intressant med den start Isac fått i Champions Hockey League. Kanske får vi se ett stort genombrott för Nässjösonen som alltså hittills är i toppen av poängligan för hela CHL.

Nu finns det också sparkapital i att förstakedjan behöver komma upp i effektivitet.
Bland annat finns resurser i Leo Komarov (med erfarenhet från till exempel New York Islanders där han spelade i tre säsonger) som kan bidra med spets och rutin till truppen.

Luleå hade bra skottfrekvens i mötet mot Jukurit i förra matchen (40-17). Vad som kan behövas är ett rakare spel och bättre noggrannhet framför mål och i avsluten.
Med glödheta andrakedjan och som nämnt Brännström, men också Tyrväinen och Emanuelsson i fronten för laget så ser jag framför mig en match där Luleå kommer dominera tillställningen.
Och det får givetvis gärna ske en islossning nu med Komarov i förstauppställningen – som kan vara finjusterad för målproduktion efter att kommit in i laget och fått känna lite på samspelet i kedjan.

Jag lägger lägger Luleå över 3 mål ordinarie tid till oddset 1,78 hos Unibet

Spela Luleå över 3 mål på Unibet