Speltips: Luleå HF – Jukurit 9/9 “Upplagt för mål i CHL-returen!”

Speltips: Luleå HF - Jukurit 9/9 "Upplagt för mål i CHL-returen!"

DannesTips

Fredag kväll har vi ett intressant möte då Luleå tar emot Jukurit i CHL. Första matchen i Finland så vann Luleå övertygande med 2-5, jag tycker det finns fint spelvärde i att det blir en hel del mål även i Coop Norrbotten Arena.

Svenska finallaget i SHLs slutspel Luleå HF är favoriter även i detta möte. De har förstärkt truppen till denna säsong med bland annat försvarsspelare Filip Pyrochta och Jesper Sellgren, målvakt Matteus Ward från Mora IK.
Om man ska titta på Luleås trupp så har den ganska stort internationell prägel (12 st svenska spelare och 10 st utländska från bland annat Finland, Tjeckien, Österrike etc).
Luleå tillhör de lag som på förhand finns med i diskussionerna om att tillhöra toppen av SHL.
Laget har också visat inledningsvis i CHL att de är att räkna med. Två vinster har det blivit och laget har fint utgångsläge för att gå vidare i gruppen.

Finska Jukurit kom till kvartsfinal i finska ligans slutspel 2021/22, i Liiga (seriespelet) slutade laget på andraplats bakom Tappara. Jukurits stomme består av finska spelare (19 st) och sedan inslag från skandinavien (svenskar Linus Nässén och Niclas Lundgren) etc.
Laget har spelat två matcher i CHL, förlust mot Luleå hemma då och senast vinst mot danska Aalborg (5-3).

Nu är det retur och Luleå har hemmfördelen i denna match. De har visat bra effektivitet och har också visat att skottviljan finns (till exempel 23-45 i första mötet i Finland mot Jukurit). Främst andrakedjan har varit mycket effektivt Luleå med Brännström-Tyrväinen-Emanuelsson.
Linan över 5 (pengarna tillbaka/push på 5) till 1,75 hos Unibet har klart spelvärde i att det handlar om två topplag i gruppspelet som tillsammans gjort 15 mål på de två omgångarna.

Spela Över 5 mål på Unibet