Speltips: Mallorca – Rayo Vallecano 15/5 “Viktiga poäng står på…

Speltips: Mallorca - Rayo Vallecano 15/5 "Viktiga poäng står på…

David Dabeskovic

Dags för La Liga där Mallorca gästas av Rayo Vallecano.

MALLORCA

Två omgångar återstår i La Liga och Mallorca spelar med kniven på strupen. Man ligger precis under nedflyttningsstrecket och har två poäng upp till Cadiz som ligger på rätt sida om strecket. Mallorca gjorde en väl utförd match mot topp-laget Sevilla senast på bortaplan där man kryssade, med lite medstuds så hade man även kunnat vinna. Men man fick med sig en viktig poäng.

Hemma på Visit Mallorca Estadi har man varit riktigt stabila och tagit 24 utav sina 33 poäng. Nu möter man Rayo Vallecano i rätt läge eftersom gästerna har inget att spela om utom äran. Därför har man ett ypperligt läge här att ta en seger och hamna på rätt sida om strecket. Offensivt är man rätt så vassa med Vedat Muriqi och Angel. På mittfältet finns den hårdjobbande Rodrigo Battaglia som jag tycker har varit Mallorcas bäste spelare så här långt. Jag tror vi får se ett heltaggat hemmalag som kommer ösa på framåt från minut ett och det är bara seger som räknas här.

R.VALLECANO

Vallecano har varit en frisk fläkt som nykomling i La Liga. Laget har grejat kontraktet och spelarna har väl redan börjat snegla åt semestern. Rayo ligger just nu 12:a på 42 poäng, där merparten av dessa har tagits på hemmaplan. På resande fot har man ingen bra statistik där man endast har tagit tre segrar. Jag tror inte heller man lär förbättra den statistiken nu mot ett helmotiverat Mallorca.

På de senaste fem matcherna har man endast en förlust och den kom mot Villarreal sist där man förlorade med hela 1-5 på hemmaplan. Man märkte rätt tydligt att laget var nöjda med att ha klarat kontraktet och det var inte samma geist i laget som innan. Många spelare såg trötta ut efter en lång säsong. Nu tror jag man kommer lufta truppen en del där unga förmågor lär få chansen från start. Då har jag svårt att se att man har något att hämta mot ett motiverat hemmalag.

ANALYS

Hyperviktig match väntar för Mallorca där en seger är ett måste för att hålla sig kvar i La Liga. Jag tror man tar chansen här mot ett redan klart Rayo som har tankarna på semester. Värdarna är starka hemma och jag tror Vedat Muriqi och Angel leder sitt lag till en klar seger här framför sina fans. Gästerna har svag statistik på resande fot och ska inte kunna sätta käppar i hjulet för Mallorca. Därför tänker jag testa ett fint kombinationsspel i matchen till ett bra odds.

SPELTIPS

Mitt spel blir Mallorca över 1,5 mål i matchen & över 5,5 hörnor i matchen som kombinationsspel. 6U @2.15 LeoVegas.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Spela Mallorca över 1.5 mål & Över 5.5 hörnor i matchen på LeoVegas