Speltips: Manchester City – Liverpool 10/4 “Ryggareken om Manchester…

Speltips: Manchester City - Liverpool 10/4 "Ryggareken om Manchester…

Det här kan komma att bli säsongens match. De två titelfavoriterna, åtskilda av en enda poäng ställs mot varandra, i denna sista del av säsongen. Det lag som vinner här kommer med största sannolikhet också att springa iväg med den engelska kronan.

Citizens är de försvarande mästarna och är i besittning av förstaplatsen. Man spelar hemma, där de kommer att bli högljutt påhejade av hemmapubliken.

Samtidigt, bara baserat på den senaste formen, kan Liverpool vara det bästa laget i världen för tillfället. De är inne på en lång segersvit och gör mål typ hela tiden. De har också den bästa offensiven i Premier League.

Räkna med att det blir en kamp in i det sista. Med det sagt så kollar vi lite på den inbördes historiken när dessa lag har mötts för att se hur det har gått tidigare. De sex senaste vinsterna delades jämnt upp i tre vardera. De senaste fyra totala vinsterna på denna stadion delades upp i två vardera för varje lag. Senast man spelade här så slutade matchen 1-1.

Pep Guardiolas herrar är det enda laget som har släppt in färre än 20 mål i årets upplaga av EPL. Samtidigt har Liverpool förlorat minst antal matcher i EPL den här säsongen – bara två.

Citizens vann med 0-2 hemma mot Burnley senast. Sedan följde de upp det med en 1-0-vinst hemma mot Atletico Madrid i Champions League. De har också hållit nollan i sex av sina tidigare tio framträdanden på hemmaplan, och de har bara förlorat en gång här sedan oktober.

Å andra sidan registrerade Liverpool en 2-0-seger hemma mot Watford. De har också vunnit 17 av sina tidigare 18 matcher, och de har nio matchers vinstsvit på resande fot.

Trupperna:

De stora skadenyheterna från Man City-lägret är fortfarande den fortsatta frånvaron av mittbacken Ruben Dias, som är på väg tillbaka från sin hälseneskada. Cole Palmer är också skadad (fotled) men hade ändå inte fått starta.

Guardiola kommer att välkomna en välutvilad Kyle Walker tillbaka från Champions League-avstängning där han tar högerflanken i besittning medan Joao Cancelo växlar tillbaka till vänster i stället för Nathan Ake – som för övrigt gjorde bra ifrån sig mot Atletico. John Stones kommer att täcka upp för Dias tillsammans med Aymeric Laporte.

Man City möjlig XI: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Cancelo; Silva, Rodri, De Bruyne; Mahrez, Foden, Sterling

Liverpool välkomnade Trent Alexander-Arnold tillbaka mycket snabbare än förväntat, medan Naby Keita skakade av sig ett knäproblem för att spela 89 minuter mot Benfica. Fabinho kom ut i den matchen med ett skärsår i huvudet men fick ingen hjärnskakning vid incidenten, och Klopp meddelade på sin presskonferens att han förväntar sig att ha alla i form och tillgängliga för toppmötet.

Jordan Henderson var också bland avbytarna för Benfica-segern men kommer att förvänta sig att få ett återkallande över Keita – även om han inte kommer att gå tillbaka in i laget på något sätt.

Mohamed Salah har inte spelat sen han kom åter från landslagsspel men han komemr naturligtvis att spelas nu vilket lämnar Mane, Diaz, Jota och Firmino att slåss om de två sista anfallsplatserna.

Möjlig XI: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago; Salah, Mane, Diaz

REK

Liverpools fina offensiv kommer inte att behöva en andra inbjudan för att dra fördel av Dias frånvaro, men vi kan inte förbise att Guardiola lyckats vinna över Klopp oftare under de senaste åren. Således svårt att avgöra vilket lag som vinner den här kampen. Däremot så tror jag att båda lag hittar mål vilket spelas till 1.63 hos Nordicbet. 6u.

Spela BLGM på Nordicbet