Speltips: Mariehamn – HJK 22/6 “Finland stjäl rampljuset”

Speltips: Mariehamn - HJK 22/6 "Finland stjäl rampljuset"

Sanels Hörna

Finland är det land som lyser starkast i fotbollseuropa idag. Då andra ligor har välbehövligt uppehåll efter Nations League väljer alltså Finland att lira veckomatcher. Glädjande för oss fotbollsälskare som kan stilla abstinensen en aning. Ett spel hittas i matchen mellan Mariehamn – HJK med start 18:00. Mariehamn över 4.5 hörnor testas till hela 3.10 på Unibet.

Mariehamn

Nästjumbon Mariehamn är inne i en tung svacka bestående av fyra raka förluster. Laget har dessutom gjort minst mål i ligan. Detta till trots ser jag, baserat på statistik, en uppåtgående trend i deras spel. Det känns som att laget försöker spela ut. i kvällens match mot topplaget HJK finns det inget att spara på. Man är nederlagstippat och bör förlora. Av den anledningen tror jag att Mariehamn kommer med inställningen att man inte har något att förlora och kommer således att spela öppet och underhållande. Skulle laget hamna i underläge så bör de per automatik få flytta upp laget en aning och ligga närmare hörnflaggan mot HJK som bevakar sin ledning. Bra läge för hörnspelet. Mariehamn har dessutom löst minst fem hörnor i fyra av sina fem senaste matcher vilket känns betryggande.

HJK

Topplaget HJK som för närvarande ligger tvåa i ligan befinner sig i en liten minisvacka. Efter endast 1p på sina två senaste matcher ska de nu åter försöka hitta tillbaka till vinnarstigen. För motståndet står Mariehamn som man ju inte brukar ha problem med. Tanken ikväll är att HJK går upp i ledning relativt tidigt och sedan bevakar den. Man vill som nämnt väldigt gärna få till en seger ikväll och bör således inte bara ösa på vid en eventuell ledning. Det gäller att riskminimera. Ett sådant scenario är perfekt för kvällens hörnspel då hemmalaget bör försöka bjuda upp till dans. HJK är dessutom inget lag som spelmässigt kan totaldominera en match vilket kommer att ge Mariehamn ett visst initiativ att skapa chanser och förhoppningsvis hörnor. GL!

Spela Mariehamn över 4.5 hörnor på Unibet