Speltips: Matteo Berrettini – Casper Ruud 6/9 “Vi har kommit till…

Speltips: Matteo Berrettini - Casper Ruud 6/9 "Vi har kommit till…

SpelTorsten

Då är det dags att köra ett spel från tennisens US Open och det är kvartfinalen mellan italienska Matteo Berrettini och norska Casper Ruud. En jämn match enligt oddsen där Ruud är favorit vilket jag tycker borde vara tvärtom så då måste vi lägga en slant på Berrettini.

Berrettini är enligt mig den bättre spelaren på detta underlag då han har en fantastiskt serve att förlita sig på. Han har varit bra så långt i turneringen även om han inte är i sin absolut bästa form har han knutit ihop säcken när han behövt och slagit vinnare på vinnare. Han har inte haft så många enkla misstag och har blivit bättre och bättre genom hela turneringen. Berrettini opererade handen i juni som gjorde att han missade Wimbledon. Han kom tillbaka några veckor senare och tog sig till final i Gstaads ATP turnering där han mötte just Ruud och förlorade. Det var som sagt på grus där Ruud ska vara favorit men nu är det andra förutsättningar på det amerikanska hårda underlaget.

Ruud som tog sig hela vägen till final i Franska Öppna som spelades på grus, det underlag han är bäst på. (Hade dessa två möts på grus hade jag inte tvekat att spela Ruud). Nu är det på ett riktigt snabbt underlag och här får Berrettini fördel med sin serve. Ruud kan stå upp bra det tror jag och det blir nog en jämn match med några tie breaks, men två gånger pengarna på Berrettini måste spelas här.

De har mött varandra fem gånger i karriären och Ruud står som segrande i tre utav dem men de har bara mött varandra en gång på detta underlag och det var i denna turnering för två år sedan då Berrettini vann i raka set (3-0).

Det kommer inte vara lika enkelt denna gång då Ruud har blivit så mycket bättre sedan dess och Berrettini har plågats med en del skador, men båda är fortfarande unga och lovande. Berrettini är 26 år och rankad 14 i världen. Ruud 23 år och rankad som nummer sju vilket är otroligt imponerande men det är på gruset som Ruud har haft sina största framgångar.

Underlaget och det jag sett av båda dessa så långt på den amerikanska “swingen” talar helt klart för italienaren och jag går in på medel insatts 5/10U och lägger spelet på Betway då de betalar tillbaka pengarna om någon ger upp. Eftersom Berrettini varit skadebenägen senaste åren kan det vara smart att lägga spel på en bookmaker som betalar tillbaka vid skada, nån ger upp blir diskvalificerad osv.

SPELET

Berrettini vinner.5/10 Units investeras.Spelet läggs på Betway

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från Bettingstugan)Strykpodden.se (Egen sida för podcasten, här finner ni avsnitten och länkar till de vanligaste plattformarna)Twitter @SpelTorstenSpotify Podcast & Apple Podcast (Här kan ni gå in o lyssna på min “Strykpodd” där jag går igenom Stryktips & Europatips)Discord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Matteo Berrettini vinner på Betway