Speltips: Middlesbrough – Hull 9/4 “Ryggareken om Middlesbrough vs…

Speltips: Middlesbrough - Hull 9/4 "Ryggareken om Middlesbrough vs…

Ryggareken

Med 12 platser och 21 poäng i skillnaden kommer Middlesbrough att vara värd för Hull på Riverside Stadium, denna lördag för den 41:a omgången av EFL Championship. Boro ligger på 7:e plats med 62 poäng på 39 matcher. De har vunnit 18 gånger i ligan och spelat oavgjort 8 och förlorat vid 13 andra tillfällen. Värdarna har vunnit och förlorat två gånger av sina senaste 5 matcher och behöver bara 3 poäng för att hamna i Play Offs-zonen.

Middlesbrough vill inte ha en upprepning av sitt senaste resultat här efter 0-1 Championship-förlusten mot Fulham. Fulham är ju dock på en helt annan nivå än Hull så det är inte riktigt rättvist att jämföra. Middlesbrough har aldrig förlorat en hemmamatch mot Hull på Riverside Stadium och minst 2 mål har setts på var och en av deras senaste 5 h2h. Under sina senaste 11 hemmamatcher har The Boros dessutom förblivit obesegrade vid 9 tillfällen.

Hull City, å sin sida, ligger på 20:e plats på tabellen med 41 poäng. Av de 40 spelade matcherna vann de 11 matcher samtidigt som de spelade oavgjort 8 och förlorade resterande, alltså majoriteten av matcher.

Hull City har bara vunnit två gånger av sina senaste 12 matcher i alla tävlingar. Men de förblir obesegrade i sina tidigare 5 bortamatcher. Hull City kommer senast från förlust match i ligan mot Luton och Huddersfield. Trenden med att minst ett lag inte lyckas göra mål i matcher som involverar Hull har varit uppenbar under de senaste matcherna. Det har hänt i fem av de senaste sex matcherna.

Middlesbroughs tränare Wilder kommer sannolikt att lämna återkallelser till Aaron Connolly och Balogun, med Duncan Watmore och Andraz Sporar som då hoppar av attacken. Isaiah Jones kan återvända som högerback om han återhämtar sig från sjukdom, medan Marc Bola trycker på för en möjlighet på motsatt flank. Även om Riley McGree är ett alternativ på mittfältet, kommer Wilder sannolikt att hålla fast vid sin beprövade trio i det området av planen.

Hull kommer definitivt att vara utan Eaves, som avtjänar en match för att ha samlat på sig två gula kort mot Huddersfield.Medan Marcus Forss inte kom med i 18-mannatruppen senast, kunde den lånet från Brentford få en start i Eaves frånvaro. Callum Elder och Greg Docherty är alternativ om Arveladze vill presentera nya ansikten, men kan välja att hålla sig till resten av startuppställningen.

Middlesbrough möjlig XI: Lumley; Dijksteel, Fry, McNair; Jones, Crooks, Howson, Tavernier, Bola; Connolly, Balogun

Hull City möjlig XI: Ingram; Jones, McLoughlin, Greaves; Longman, Smallwood, Slater, Fleming; Honeyman, Lewis-Potter; Forss

REK

Det som är mest anmärkningsvärt är att Middlesbrough bara förlorat en gång av sina senaste 22 hemmaligamatcher mot Hull City. Däremot så har man förblivit segerlösa mot Hull City i sina tidigare tre ligamatcher. Men nu så borde man besitta tillräckligt med offensiv kvalité för att bryta ner Hulls försvar. Som så ofta förr när Hull spelar så är det bara ena laget som gör mål och jag tror att Boro har goda möjligheter att göra 2-3 mål. Jag spelar därför med asiatiskt handikapp -1 till 2.03 how betway. 5u.

Spela Middlesbrough -1 på Betway