Speltips: Middlesbrough – Sunderland 5/9 “Ryggareken om…

Speltips: Middlesbrough - Sunderland 5/9 "Ryggareken om…

Ryggareken

Middlesbrough

Det var tufft för Middlesbrough under mitten av veckan när de åkte på en knapp förlust mot Watford (2-1). Nu möter man lokalrivalerna Sunderland i nordöstra England på Riverside Stadium för matchdag 8 i Championship – ett derby man brukar kalla för the Tees–Wear derbyt.

Bossen Chris Wilder är nog rejält orolig över lagets form. De har nu bara vunnit en av sina sju första ligamatcher vilket innebär att man huserar på plats 20 i tabellen.

Men detta är Middlesbroughs främsta rivalitet och man kommer stärkta av vetskapen att man har sex matchers “unbeaten run” mot Sunderland – även om det vi får blicka tillbaka till 2018 för att kika på senaste mötet. Med detta i beaktande och det faktum att man spelar hemma (där man spelat helt ok) så är man favoriter till att vinna matchen – trots att Sunderland ligger många placeringar över dom i tabellen.

Truppen:

Coach Wilder hoppas att Zack Steffen, Darragh Lenihan och Jonny Howson alla skakar av sig skadeproblem för att ta plats i Boros startuppställning. Liam Roberts, Anfernee Dijksteel och Dael Fry förväntas annars ersätta med Paddy McNair potentiellt flyttad in på mittfältet.

Marcus Forss kan också komma in i laget med Riley McGree som eventuellt sätter sig på avbytarbänken.

Middlesbroughs möjliga startuppställning: Roberts; Dijksteel, Fry, Clarke; Jones, Mowatt, McNair, Crooks, Giles; Forss, Muniz

Sunderland

En vinst för Sunderland kommer att ta dem till första positionen i ligatabellen. Därför kommer denna match att bli ett stort spektakel för alla inblandade supportrar.

Truppen:
Förutsatt att han inte stöter på några skadeproblem kommer coach Mowbray sannolikt att spela med samma Sunderland elva som i Rotherham-matchen.

Nya värvningarna Abdoullah Ba, Edouard Michut och Amad Diallo kan alla få komma med i truppen, om än inte från start.

Sunderlands möjliga startuppställning: Patterson; O’Nien, Batth, Cirkin; Gooch, Neil, Evans, Clarke; Pritchard; Stewart, Simms

H2H

Middlesbrough är alltså oslagna i de senaste sex matcherna mot Sunderland. I fyra av de senaste sju mötena slutade matchen med över två mål.

REK

Det är väldigt viktigt att förstå att Boro är obesegrade under de senaste sex matcherna mot Sunderland så även om man är i dålig form så passar motståndet dom väl. Och trots att Boro inte har fått med sig resultaten så har man lyckats göra totalt tio mål på de senaste sju matcherna. Notera också att Boros försvar har läckt in tolv mål på sina senaste sju matcher i ligan.

Även Sunderland har gjort bra ifrån sig offensivt. Man kommer senast från en 3-0 vinst över Rotherham och har innan dess gjort mål i majoriteten av sina ligamatcher.

Därför blir dagens spel att båda lagen gör mål till 1.83 hos Pinnacle. 6u.

Spela BLGM på Pinnacle