Speltips: Minnesota Wild – Los Angeles Kings 10/4 “Bra chans för…

Speltips: Minnesota Wild - Los Angeles Kings 10/4 "Bra chans för…

DannesTips

Kvällsmatch svensk tid tar Minnesota Wild emot Los Angeles Kings. Wild har varit på ’road’ och spelar nu sin första hemmamatch på mer än en vecka. Lag som besegrats är Hurricanes, Pittsburgh (OT) och Capitals. Mot slutet tappades fokuset lite och det blev förlust mot Predators och en Ot-förlust mot Blues. Generellt visar ändå resultaten på att laget är att räkna med.

På hemmais är laget sjätterankat i ligan. Wilds coach ser ut att kunna matcha fulla lines (skadeläget kan ibland vara svårt att få full inblick i vad det gäller NHL men viktigast är att deras målvakter ser ut att vara hela liksom lagets nyckelspelare.)

Om man tittar på Minnesota Wilds trupp så kan den summeras i tre välkomponerade kedjor och en checkingline. Centrar är Ryan Hartman (53 poäng) Joel Eriksson Ek (41p) och Frederick Gaudreau (32p). Med stjärnwingers som Kaprizov, Zuccarello och Fiala har vi ett lag som är spetsigt nog för att ge Quick eller (helst) Petersen en tuff kväll på jobbet.

Wild behöver ta viktiga poäng för att positionera sig för slutspel, Central divison håller i mina ögon också högre klass än Pacific.

Kings spelstil är enkel och ska inte underskattas. Ofta vill de komma till snabba avslut, dvs skott från blå linje för att jobba på returer. Väl vid slottet/målvaktens zon jobbar de ofta diagonalt med ett snabbt passningsspel. Kings förstalina med Kopitar och framförallt Kempe är farliga just nu och måste passas!…

Wild behöver vara på tårna i denna match men rekommenderar raka ettan till 1,98 då Minnestota har spetsen för att kunna forcera Los Angeles Kings. En kreativare spelstil hos Minnesota kompletteras med god defensiv med bra keepers. Valet mellan Cam Talbot och Marc-Andre Fleury är just nu hugget som stucket, möjligt att coachen vill spela in den sistnämnde och det har jag ingenting emot.

Minnesota Wild vinner ordinarie tid till oddset 1,98 hos Betsson

Spela Minnesota Wild vinner på Betsson