Speltips: Mjällby AIF – IF Elfsborg 7/8 “Hörnrik match i ett viktigt…

Speltips: Mjällby AIF - IF Elfsborg 7/8 "Hörnrik match i ett viktigt…

DannesTips

På söndag så gästar Elfsborg ett taggat Mjällby AIF. Jag är säker på att vi kommer få se ett peppat möte på anrika Strandvallen då båda lagen är i skriande behov av poäng för att haka på i toppstriden.

Mjällby i uppåttrend

Om vi börjar med att titta på hemmalaget Mjällby så är de inne i en stark trend. Det har blivit 10 poäng (+2) på senaste fem matcherna och laget är därmed inblandade i nedre toppstriden.
Laget spelar offensivt mot alla motstånd – till exempel i Häckenmatchen då de totalt dominerade men ändå fick se sig besegrade (1-2).

Elfsborg en besvikelse?

Kraven på spelare och ledare i Elfsborg är höga, kanske med all rätt då laget slutade på en fin 4.e plats i Allsvenskan 2021. Just idag huserar de på en 9.e plats och har just slagits ut ur ”europaspel”. Det gör att de kan fokusera fullt ut på allsvenskan.
Laget är känt för ett snabbt passningspel och fina kombinationer – ett rörligt spel. Och de producerar också en hel del avslut samt anfaller på kanter vilket skapar hörnor.

Speltips

Jag tycker mig se en trend hos framförallt hemmalaget att producera fler hörnor. Vissa matcher upp till hela 14 stycken som mot topplaget BK Häcken hemma (10/7).
Elfsborg är också ett dugligt ”hörnlag”, som ofta anfaller på kanterna eller skjuter för touch. Jag tycker linan över 10,5 hörnor (totalt för båda lagen) är intressant och lägger 4 Units på spelet hos Unibet.

Spela Över 10,5 hörnor i matchen på Unibet