Speltips: Mjällby AIF – IFK Norrköping 26/6 “Svårspelat Mjällby”

Speltips: IFK Norrköping - IF Elfsborg 29/5 "Fördel gästerna"

JohanS

Mjällby är stor oddsmässig underdog när tabellåttan tar emot tabellnian Norrköping. Tror Mjällby undviker förlust här.

Speltips

Att Mjällby ändå ligger åtta med så pass många inspelade poäng borde förvåna samtliga sett till omsättningen i spelartruppen. Men Brännan har verkligen lyckats som ny coach om än att han själv uppger att han endast skruvat på småsaker- och fortsatt prioritera en ramstark defensiv, vilket ju framförallt i början av säsongen verkligen inbringade poäng. Rätt få skador som stör i Mjällby och mittfältaren Viktor Gustafson är tillbaka i träning och matchtruppen mot Peking- så inte mycket att klaga på i Listerlandet. Med bara nio insläppta mål och där man i synnerhet är starka hemma på Strandvallen så ser jag att man på nytt ska kunna stänga igen rätt bra- om än att Mjällby mot slutet läckt in lite mål och har fyra raka matcher utan vinst. Dock två oavgjorda och en förlust under dessa matcher kom borta mot Malmö.

Peking fortsätter ställas inför måstematcher som verkligen blir avgörande för om man ska fastna kvar i tabellens mittenrike eller haka på och göra anspråk på topplaceringar i höst. Det har snackats om att fler spelare ska in under sommarfönstret och det återstår att se vad som händer liksom om exempelvis Dagerståhl som ju annars huserar i Ryssland blir kvar. Men till söndag hinner nog inte särskilt mycket hända och inga starka nyförvärv komma in och göra skillnad. Dock klart att Abdulrazak lämnar för en skyhög transfersumma. Pekings nuvarande trupp ser jag ihåligheter i och man har problem på ytterbacksplats där bland annat De Brito är långtidsskadad. Dock OK avslutning på vårsäsongen för Norrköping som varit svårslagna- Bajen borta-torsken kan vi ursäkta.

Peking är svårslagna för stunden men samtidigt har jag svårt att se hur man slår Mjällby på bortaplan. Därför landar jag i att krysset är närmast till hands. Men då spelvärdet ligger i att backa Mjällby så blir mitt spel följande: X (pengarna åter vid hemmavinst) till fina 2.35 hos Betsafe.

Spela X (pengarna åter vid hemmavinst) på Betsafe