Speltips: Mjällby – Malmö FF 21/8 “Mjällby AIF: Starkt hemmalag som…

Speltips: Mjällby - Malmö FF 21/8 "Mjällby AIF: Starkt hemmalag som…

DannesTips

Allsvenskan har vi kommit fram till 19.e omgången och på söndag möter Mjällby AIF och Malmö FF på Strandvallen. Mjällby är något av årets utropstecken i serien och med deras offensiva inriktning lägger jag ett hörnspel på hemmalaget.

Mjällby ligger på 8.e plats i Allsvenskan med 27 poäng. Laget har chans att med seger knapra in på motståndarlaget Malmö FF och kanske till och med ge sig in i strid om europaplatser.
Laget har imponerat och senaste fem matcherna har det blivit 8 poäng (2-2-1).

Speltips

Ett av deras vapen är fasta situationer och hörnor. Det har blivit över 30 hörnor senast fem matcherna vilket ger ett snitt på över 6 per match. Och på hemmaplan senaste fem är det samma antal. Laget anfaller ofta på kanter och har spelare som är anpassat för de fasta situationerna. De har till exempel kreativa Mamudo Moro (2 mål i årets allsvenska), Silas Nwankwo (6 mål) och för att förändra en match bild finns Rashidi (nyförvärv från Brommapojkarna).

Visst är motståndet kanske tuffaste som är möjligt – men Malmö FF är inne i en period av hårt matchande och kommer bland annat spela Europa League spel i veckan som kommer vilket borgar för viss rotation där.

Mjällby har visat sig stå upp bra mot ”bättre” motstånd i allsvenskan. Senast mot Häcken stod det länge 0-0 innan Häcken-pressen blev för stor i 77’. MAIF spelade också oavgjort hemma mot Elfborg (7 st hemmahörnor) och dominerade mot Häcken hemma (14 st hemmahörnor).

Spela Mjällby Över 4,5 hörnor på Unibet