Speltips: New York Rangers – Carolina Hurricanes 27/4 “Slaget om…

Speltips: New York Rangers - Carolina Hurricanes 27/4 "Slaget om…

DannesTips

Natt till onsdag svensk tid möts New York Rangers och Carolina Hurricanes – matchen kan avgöra vilket lag som vinner Metropolitan division. Jag tror Hurricanes skriver in sig i historieböckerna med vinst (tipset gäller inkl. ÖT & Straffar sk Money Line, ML)

Carolina har utvecklats till ett topplag under Rod Brind’Amour tid som coach. Från att vara ett ”mediokert” mellanlag har Hurricanes kvalificerat sig till playoff för fjärde året på rad.

Laget spelstil tycker jag sammanfattas i att vara kreativ och passningsinriktad. Lagets stjärnor är Sebastian Aho, Andrei Svechnikov och Teuvo Teravainen (tillsammans har de tre spelarna gjort 86 mål). Till laget kom i år ”bråkstaken” Tony DeAngelo, nu har han smält in bra i lagbygget och bidragit med 51 poäng.

Sett till dagsläget finns vissa skador. Vi noterar att målvakten Frederik Andersen är på skadelistan. Och tänkbara ersättare är Raanta eller Kochetkov.
Center Jesperi Kotkaniemi står som Day-to-day och får gärna ansluta till matchen. Samma gäller Vincent Trocheck som också är center (DTD).

Har också på ganska kort tid rest sig och gör en godkänd säsong. Laget har i mina ögon en till två toppkedjor. Dessa lines kan också kombineras och alterneras efter skador.
Laget har bra målvakter – framförallt Shesterkin har utvecklats till toppen bland ligans målvakter.
Succéspelaren Copp är på skadelistan, liksom Kaapo Kakko.

Jag tycker att Carolina är ett mer komplett lag och kan matcha fler bra kedjor sett till offensiva och en checkingline än Rangers.
Båda lagen visar god form men jag tycker att Carolinas har högre lägstanivå och ska kunna kontrollera den här matchen. I Andersens frånvaro vill jag ha Raanta i mål. Man ska ha respekt för Shesterkin (om det är varannan alternering kommer Alexandar Georgiev att stå för Rangers vilket vore plus för spelet) och Rangers kontringshockey.
Samtidigt har Carolina visat att de är definitivt att räkna med denna säsong och har alltså chansen att vinna Metropolitan med två poäng och därmed få en gynsammare lottning i slutspelet.

Carolina Hurricanes (vinnare inkl. ÖT & Straffar) till oddset 1,94 hos Betsson

Spela Carolina Hurricanes ML på Betsson