Speltips: New York Rangers – Pittsburgh Penguins 12/5 “Avgör…

Speltips: New York Rangers - Pittsburgh Penguins 12/5 "Avgör…

DannesTips

Pittsburgh Penguins har dominerat mötet mot Rangers och det står nu 3-1 i matchserien till Penguins. Med 14 mål gjorda senaste två matcherna tror jag Pittsburgh på rutin fortsätter vidare i Stanley Cup slutspelet.

NHL-tips till natten torsdag svensk tid.
Plats: Madison Square Garden.
Tid: 01:00 svensk tid
Förutsättningar: Rangers måste vinna annars är säsongen över.

Det var inget snack om att New York Rangers skulle ta sig till slutspel. De var riktigt bra i grundserien, jämna och stabila. Med en offensiv i Kreider, Panarin, Zibanejad och duktiga backen Fox – så clinchade de i god tid för slutspel.

Nu är det helt plötsligt så att den hyllade målvaktssidan med Igor Shesterkin och Alexandar Georgiev som tyvärr för alla Rangersfans har sviktat. Vi kan kort kolla på siffrorna för de båda målvakterna:

Grundserie
Igor Shesterkin %.935 GAA 2.07
Alexandar Georgiev %.898 GAA 2.92

Slutspel
Igor Shesterkin %.905 GAA 4.26
Alexandar Georgiev %.935 GAA 2.04

Rangers keepers har ”bytt” statistik och jag är inte avundsvärd coach Gerard Gallant i valet av målvakt natt till torsdag.
Det blir en utmaning i att samtidigt som Rangers behöver göra mål för att vinna denna skarpa match så behöver defensiven prioriteras…

Penguins har rutin för mästerskap. Detta är deras 16.e slutspel i rad – att jämföras med att Rangers bara är i sitt andra av fem spelade slutspel sedan 2017-18. Det kan med andra ord vara rutinen som gör att det står 3-1 i matchserien.

Spelet sitter om Pittsburgh gör tre mål eller fler. Pittsburgh har fått Rangers i gungning och gjort 14 mål senaste två matcherna. Med Crosby (7 assist) som assistkung har bland annat Guentzel (5) och Carter (3) levererat bra, och för troligen laget vidare till tidigt avancemang i playoffet.

Pittsburgh Penguins ö2,5 mål till oddset 1,71 hos Unibet

Spela Pittsburgh ö2,5 mål på Unibet