Speltips: New York Rangers – Tampa Bay Lightning 2/6 “Ett utvilat…

Speltips: New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2/6 "Ett utvilat…

DannesTips

NHL och speltips natt till torsdag svensk tid så är det konferens final mellan New York Rangers och Tampa Bay Lightning. Jag tror Tampa kommer väl förberedda och inleder matchserien med en vinst i Madison Square Garden.

I östra konferensen är det nu klart vilka lag som spela om att få en finalplats i Stanley Cup slutspelet 2021/22. Tampa Bay Lightning blev klart för ca en vecka sedan och nu slog New York Rangers ut Carolina Hurricanes.
Jag tycker överlag det är fördel Lightning och tipset bygger på vinst inklusive förlängning.

Om man ska jämföra lagen så har båda målvakter som tillhör de bästa i NHL och troligen då också världen.
Tampas Andrei Vasilevskiy är %.932
Och Rangers Igor Shesterkin är %.928
På målvaktssidan är det dock viss fördel för Tampas Vasilevskiy som verkligen fört laget vidare med många svettiga räddningar.

På backsidan så är Rangers backar mer offensiva än Tampas. Nu är inte alltid det en fördel utan Tampa kan koordinera sitt försvar bättre än Rangers.

Offensivt har Tampa bredare spets och samtidigt fler spelare som kan avgöra matcher. Jag tänker på Lightnings Nikita Kucherov, Steven Stamkos samt att andra och tredje linan har börjat växa fram som ett hot från Floridalaget.

I och med att Rangers gick en riktigt lång holmgång med Carolina så tycker jag Tampa ska vara favoriter att vinna game1 i matchserien. Laget har också kunnat spela in sig medan New York Rangers kastas in i denna konferensfinal rakt av.

Spelet är Moneyline inklusive förlängning och straffar.

Spela Tampa inklusive förlängning på Betsson