Speltips: Newcastle – Bournemouth 17/9 “Ryggareken om Newcastle vs…

Speltips: Newcastle - Bournemouth 17/9 "Ryggareken om Newcastle vs…

Newcastle inledde den nya säsongen med stora förväntningar, men än så länge har de inte lyckats överbevisa någon. Nu har man dock en bra möjlighet att glänsa då man ställs mot nyuppflyttade Bournemouth på hemmaplan. Bournemouth har dessutom svårt att leverera bra prestationer för tillfället.

Newcastle

Trots en del problem i trupp och spel så har vi stora förväntningar på Magpies. De hittar ofta baksidan av nätet i matcher som denna och de har byggt upp ett bra momentum.

Dessutom har de också ett överlägset trackrecord mot Bournemouth genom åren. Det senaste mötet slutade visserligen med en 1-4 seger för Newcastle men de har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Och det har ofta blivit många mål när dessa båda lag har mötts.

Truppen: ​​Den extra viloperioden kommer utan tvekan att gynna Allan Saint-Maximin och Bruno Guimaraes chanser att vara tillgängliga i sammandrabbningen med Bournemouth, eftersom dessa var “nära” att klara cutten mot Palace innan det till slut bestämdes att dom behövde vilas.

Newcastle är dock definitivt utan Karl Darlow, Emil Krafth och Jonjo Shelvey, medan Callum Wilsons lårproblem också gör honom tveksam till spel vilket innebär ytterligare en start för Alexander Isak i den sista tredjedelen. Gör han sitt första mål på St James’ Park?

Jacob Murphy och Elliot Anderson kommer att pressa på för att avsätta Miguel Almiron och Ryan Fraser i offensiven medan Saint-Maximins återkomst också eventuellt innebär att den senare inte får spela.

Newcastle Uniteds möjliga startuppställning: Pope; Trippier, Schar, Botman, Targett; Guimaraes, Longstaff, Joelinton; Almiron, Isak, Saint-Maximin

Bournemouth

Bournemouth fick nöja sig med en andraplats den senaste säsongen i championship. Inför säsongstart i engelska toppklassen var det många som förutsåg att man skulle ha det svårt att anpassa sig till det tuffare liver i EPL. För att hålla fast vid den förutsägelsen har laget hittills varit ett totalt misslyckande. Än så länge har man bara lyckats registrera två vinster och en av dessa segrar kom mot nyuppflyttade Nottingham.

Vadi ligger problemen då? Helt klart i defensiven som läcker på tok för mycket. Och detta särskilt på bortaplan.

Truppen: O’Neil kommer att arbeta med en nästan identisk trupp som från segern över Forest. Junior Stanislas återvände till träning förra veckan och har en stor chans att vara tillgänglig för lördagens match, men Ben Pearson och Joe Rothwell förväntas vara borta tills efter landskampsuppehållet. David Brooks har drabbats av ett bakslag i sin återhämtning, med hamstring som ger honom lite problem. Ryan Fredericks ersatte en besviken Jordan Zemura i halvtid på City Ground. Han kan nog få starta på lördag.

Bournemouth möjliga startuppställning: Neto; Smith, Mepham, Kelly, Zemura; Christie, Cook, Lerma, Tavernier; Billing; Solanke

REK

Trots deras tappade poäng så har Newcastle bara förlorat vid ett tillfälle under de senaste nio matcherna, och denna enda förlust kom i en hårt omtvistad match mot Liverpool. Man är dessutom obesegrade i åtta matcher framför sin hemmapublik där man vunnit 6 av dessa.

Bournemouth, å sin sida, är segerlösa i åtta av sina senaste tio senaste matcher, och i processen gick de på en tre matcher lång förlustsvit, såväl som ytterligare två matcher.

Observera även att de släppt in två eller fler mål i fem av sina senaste sex matcher. Dessutom segerlösa i sju av sina senaste tio bortamatcher.

Med tanke på dessa observationer så tror jag att Newcastle drar det längsta strået i helgen. Eftersom oddssättarna gör det samma väljer jag att spela asiatiskt -1. Vinna med 2 bollar alltså, pengarna tillbaka vid ett-måls vinst. 1.75 hos betsson. 8u.

Spela Newcastle -1 AH på Betsson