Speltips: Newcastle – Wolverhampton 28/8 “Ryggareken om Newcastle vs…

Speltips: Newcastle - Wolverhampton 28/8 "Ryggareken om Newcastle vs…

Newcastle

Newcastle har börjat säsongen bra och har ännu inte förlorat en match i ligan. 6a i tabellen. Den kommande matchdagen möter 4:e placerade Leeds och 5:e placerade Brighton varandra och åtminstone en av de två kommer att tappa poäng. Utöver det ställs Fulham på sjunde plats mot Arsenal i topp. Vilket betyder att detta är en fantastisk möjlighet för skatorna att klättra upp i tabellen.

Man har en trupp som börjat se allt bättre ut. Får ofta möjlighet att kontrollera matchen på motståndarnas planhalva med en offensiv som inte är rädd för att gå på avslut. Man är ett lag som besitter en hel del kreativitet i de främre lagen och man skapar därmed en hel del möjligheter till mål. Om man dessutom lyckas fixa till defensiven något så att man undviker att tappa ledning så kan man nog gå bra denna säsong.

Truppen: Newcastle kommer att vara utan Wilson efter att anfallaren är borta med en hälseneskada.

Chris Wood borde få chansen i anfallet även om nyförvärvet Alexander Isak är kvalificerad att spela. Man köpte Isak för hela €70m, en bra bit över det som anses vara hans marknadsvärde. Men vilket förvärv, det håller vi väl alla med om?

Dan Burn är tillbaka i spel efter att ha fått en boll i ansiktet förra helgen.Matt Targett är dock också ett alternativ som vänsterback, och det verkar vara det enda avgörande beslutet som Howe måste fatta inför den här matchen.

Newcastle Uniteds möjliga startuppställning: Pope; Trippier, Schar, Botman, Burn; Willock, Guimaraes, Joelinton; Almiron, Wood, Saint-Maximin

Wolves

Wolves har ännu inte vunnit en match denna säsong. Faktum är att de har gjort totalt bara ett mål under hela den här säsongen. De är för närvarande placerade på 18:e plats i en tabell med 20. Bortsett från en seger i EFL Cup mot ett lag från den lägre divisionen, så kom deras senaste första veckan i april.

Även på hemmaplan har man haft det lite svårt att komma igång. Av de matcher som jag har sett så har man haft det svårt med att konvertera de chanser man skapar. Av match bilderna att döma så spelar man själva inte särskilt aggressivt medan man tillåter motståndet att göra det. Tror man behöver utmana mer för att komma igång på riktigt.

Truppen: Från Wolves perspektiv kan Jimenez få sin första Premier League-start för säsongen efter att ha bevisat sig mot Preston. Daniel Podence kan förpassas till bänken men det kan vara den enda ändringen från det lag som förlorade mot Spurs senast.

Man har en del spännande nyförvärv i anfallaren Hee-Chan Hwang (RB Leipzig), Nathan Collins (Burnley), Goncala Guedes (Valencia) och inte minst Matheus Nunes (Sporting CP).

Wolverhampton Wanderers möjliga startuppställning: Sa; Jonny, Collins, Kilman, Ait-Nouri; Nunes, Neves, Moutinho; Neto, Jimenez, Guedes

REK

Sedan den första veckan i april har Wolves alltså varit helt segerlösa i EPL där man redan hunnit förlora vid tre tillfällen. Notera också att de inte hade lyckats hitta baksidan av nätet i 2 av sina senaste 3 matcher.

Å andra sidan är Newcastle obesegrade i 13 av sina senaste 17 övergripande matcher och under processen har de mäktat med två separata 4-matchers vinstserier samt ytterligare 3-matcher.

Dessutom har Newcastle också en bra inbördes statistik mot Wolves i de senaste sammandrabbningarna. Newcastle vann den senaste inbördes matchen mot Wolves (1-0) och även senaste matchen på hemmaplan (2-1).

Med hänsyn till dessa observationer så förväntar jag mig en Newcastle vinst på söndag. Vi väljer dock att spela asian +0, dvs. Insatsen tillbaka vid oavgjort. 1.93 hos Pinnacle. 6u.

Spela Newcastle asian +0 på Pinnacle