Speltips: Nordirland – England 15/7 “Kattens lek med råttan att…

Speltips: Nordirland - England 15/7 "Kattens lek med råttan att…

Stenberg

Hallå i stugan!

Jag fortsätter att kriga på med mina tips under pågående dam-EM och vi har haft en otrolig otur hittills. Det vänder snart och skam den som ger sig som man säger!

Det vankas brittiskt derby mellan Nordirland – England på St. Mary´s Stadium och vi möts av ett redan avsågat Nordirland mot ett redan kvartsfinalklart England, där jag inte alls tror på en trött, tråkig och avslagen kamp!

Det många kan tänka sig ske inför denna match är en kraftig rotation hos England och ett omotiverat Nordirland, men jag tror som sagt på något helt annat då värdnationen vill bjuda sina hemmasupportrar på magi hela vägen.

Det ryktas så klart om en del roterande spelare i England, och några ställs säkert över inför stundande kvartfinal, men spelarna som kommer in istället är spelare som verkligen vill visa att dom är med i truppen för att slåss om mer speltid i slutspelet samtidigt som varenda spelare i den engelska truppen kliver in alla dagar i veckan hos turneringens sämsta lag, Nordirland!

Nordirland har ingenting att spela för alls här mer en att försöka slippa bli lika förnedrade som norskorna blev senast, samtidigt som England verkligen vill säkra gruppsegern (även fast det i praktiken är klart)

It´s Coming Home

Hela England trallar runt på gatorna och nynnar på It´s Coming Home för tillfället och det med all rätt efter nationens start på detta mästerskap. Laget har seglat upp till verkliga favoriter efter insatsen senast mot Norge och inför kampen ikväll så finns inget som direkt tyder på att siffrorna ska bli mycket mindre?

Nordirland och England möttes så sent som i april i VM-kvalet och då vann de sistnämnda med 5-0 på bortaplan.

Ett rakt spel på lejoninnorna ger ynka 1,02 x insatsen och det är såklart inget spel att hänga i julgranen utan jag har istället sneglat på ett målspel i den första halvleken som lyder, England över 1,5 mål i den första halvleken. Jag tror att förbundskapten Sarina Wiegman kommer rotera spelare, men det kan ändå bli en stark startelva och då gör man processen kort i den första, för att kunna gå på halvfart i den andra?

Jag hoppas jag har rätt och vi hittar tillbaka till vinnarspåret igen!

Faktorer som pekar för mitt spel:

England har klasser bättre spelare än Nordirland på samtliga positionerEngland vill säkra gruppsegernRoterande spelare som vill visa att dom förtjänar mer speltid!

Spelet

Jag spelar England över 1,5 mål i den första halvleken till 1,74x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela England ö 1,5 mål första halvlek på Svenska Spel