Speltips: Norwich – Brighton 2/4 “Ryggareken om Norwich vs Brighton”

Speltips: Norwich - Brighton 2/4 "Ryggareken om Norwich vs Brighton"

Ryggareken

Norwich led ett par hjärtskärande nederlag mot direkta nedflyttningsrivalerna Brentford och Leeds United under sina tre tidigare Premier League-matcher. Därmed flyttas man med all sannolikhet ned till Championship igen. Men Norwich City kommer att åtminstone försöka att behålla de matematiska chanserna att hålla sig kvar med ett positivt resultat mot Brighton på lördag eftermiddag när de besöker American Express Community Stadium.

Brighton, av fansen kallade för seagulls, har varit ett av de sämsta lagen i ligan den senaste tiden med sex raka förluster. Laget som leds av Graham Potter har enorma problem med bristen på anfallskreativitet nu för tiden. Brighton gjorde bara ett mål i de sex föregående Premier League-matcherna. De har släppt in minst två mål i var och en av dessa matcher under processen. Kan Seagulls få ett slut på denna negativa trend här mot Norwich?

Inget av de senaste fem head to head-mötena mellan de två lagen såg tre eller fler mål. Senast spelade man oavgjort i en mållös tillställning. Brighton vann två och spelade oavgjort i en av de tre tidigare mötena med Norwich som har misslyckats med att göra mål i någon av dessa matcher.

Brighton-bossen Potter har medgett att varken Adam Webster (ljumske) eller Adam Lallana (lår) kommer att vara redo att återvända till lördagens match, medan den sjuke Moises Caicedo också kommer att missa matchen. Jakub Moder är på topp efter att ha hjälpt Polen att kvalificera sig till världscupen och är ett alternativ medan coach Potter bör behålla förtroendet för Neal Maupay i spetsen av attacken trots att han gått sex matcher utan mål.

Norwich-chefen Smith har också ett antal problem att komma till rätta med inför lördagen, med Max Aarons och Brandon Williams båda skadade, Adam Idah (knä) borta resten av säsongen och Andrew Omobamidele som fortfarande kämpar med sitt ryggproblem. Grant Hanley har haft några veckor på sig att övervinna covid-19 och borde kunna spela samtidigt som det också finns optimism över Sam Byram och Christoph Zimmermanns tillgänglighet för resan söderut. Mathias Normann och Billy Gilmour skulle kunna fräscha upp mittfältet efter att ha blivit utnämnda på bänken för förlusten i Leeds, medan Hanleys återgång till matchfitness kommer lägligt med tanke på Ozan Kabaks “långvariga” hamstringproblem.

Brighton & Hove Albion möjliga startuppställning: Sanchez; Lamptey, Dunk, Duffy, Cucurella; Bissouma, Moder; March, Mac Allister, Trossard; Maupay

Norwich City möjliga startuppställning: Krul; Byram, Hanley, Gibson, Giannoulis; McLean, Normann, Gilmour; Sargent, Pukki, Rashica

REK

FT-valet under 2,5 mål dyker omedelbart upp som det bästa spelalternativet när man tittar på de senaste H2H-trenderna och lagens respektive form. Brighton har förvisso mer kvalitet i sina led men det känns ändå som att dom kommer att få det svårt med att göra mål.

Spela Under 2.5 mål på Betinia