Speltips: Nottingham Forest – Fulham 16/9 “Ryggareken om Nottingham…

Speltips: Nottingham Forest - Fulham 16/9 "Ryggareken om Nottingham…

Både Nottingham Forest och Fulham är nykomlingar i engelska toppdivisionen Premier League efter att ha säkrat avancemang från Championship säsongen innan. Men bara de sistnämnda har lyckats etablera en stark närvaro i Premier League, medan Nottingham Forest fastnat i den nedre delen av tabellen. Nottingham ligger på 19:e plats i en tabell med 20, och har en lång rad förluster bakom sig. Kanske speglar det föregående säsong då Nottingham slutade på en fjärde plats 10 poäng bakom vinnarna Fulham.

Nottingham Forest

Steve Coopers lag åkte på en 2-0 förlust mot Newcastle United i sin öppningsmatch för säsongen 2022-23 men tog fyra poäng från sina kommande två matcher och slog West Ham United innan de spelade oavgjort mot Everton. Forest har dock fått lite av en verklighetskoll i de senaste matcherna där man förlorade med 2-0 hemma mot Tottenham Hotspur och 6-0 mot Manchester City innan man tappade en 3-2-förlust mot Bournemouth senast.

Det innebär att det bara är två andra lag som släppt in fler mål än Forest hittills under säsongen och samma dystra statistik gäller åt andra hållet, där bara två lag har gjort färre mål.

Premier League är ju en mycket mer intensiv liga än Championship och det är därför många lag som tar klivet upp som får det svårt i inledningen av säsongen. Men Nottingham är ett anfallsglatt lag som kan hitta fötterna och utmana. Det återstår att se om man till slut lyckas anpassa sig till livet i premier league, det ska mycket till, men får man till anfallet så kan man absolut hota.

Truppen: Forest förblir utan Orel Mangala, Moussa Niakhate och Omar Richards pga skador. Det finns dock inga nya skadeproblem för de röda, så majoriteten av den elva som tog sig till planen för den mot Bournemouth bör fortsätta här. Men som sagt, huvudtränaren Cooper kan göra en förändring i den sista tredjedelen av fältet, med Taiwo Awoniyi som potentiellt kommer in istället för Jesse Lingard, medan Emmanuel Dennis också trycker på för en plats i anfallet.

Nottingham Forest möjlig startuppställning: Henderson; Worrall, Cook, McKenna; Williams, Yates, Kouyate, Lodi; Gibbs-White; Awoniyi, Johnson

Fulham

Samtidigt vann Fulham titeln den senaste säsongen i Championship och gjorde imponerande 106 mål under processen. Näst bästa lag? Inte ens på 75-målsstrecket.

Det verkar som att de har lyckats återskapa glimtar av denna form i EPL nu där man hittills bara förlorat två gånger och detta mot titanerna Arsenal och Tottenham.

Fulham har vidare vunnit fem av de senaste sju matcherna mot Nottingham Forest. Det senaste mötet på den här marken slutade med en 0-4-vinst för Fulham, som även vunnit de två matcherna dessförinnan här.

Truppen: Manor Solomon och Harry Wilson saknades mot Tottenham senast, och duon kommer också att vara otillgängliga för urval här. Antonee Robinson var tvungen att gå av i den 29:e minuten av matchen med Spurs på grund av en fotledsskada, så Kevin Mbabu kommer sannolikt att ställas upp från start. Nykomlingarna Daniel James, Willian och Carlos Vinicius var alla med från bänken mot Tottenham, och trion kommer sannolikt återigen att vara med bland avbytarna, med Neeskens Kebano och Bobby Decordova-Reid som stöttar Mitrovic som mitt-forward.

Fulhams möjliga startuppställning: Leno; Tete, Adarabioyo, Ream, Mbabu; Reed, Palhinha; Decordova-Reid, Pereira, Kebano; Mitrovic

REK

Nottingham förlorade med 2-3 hemma mot Bournemouth senast och är inne på en tre-matchers förlustrad. 11 insläppta mål har det blivit på vägen. Notera också att de har en förlustserie med två matcher framför sin hemmapublik, och att man har släppt in två eller fler mål i vart och ett av dessa matcher.

Å andra sidan är Fulham obesegrade i sex av sina senaste nio sammanlagda matcher där man gjort mål i samtliga matcher utom två.

Detta har alla förutsättningar för att bli en underhållande match mellan två lag som gillar att spänna de offensiva musklerna. Oavgjort skulle inte vara det sämsta resultatet för något av lagen under omständigheterna, men vi förutspår en öppen match där vi får se över 2,5 gjorda mål till oddset 1,94 hos bet365. 5u.

Spela Ö2.5 mål på Bet365