Speltips: Oskarshamn – Växjö 17/9 “Växjö vinner smålandsderbyt”

Speltips: Oskarshamn - Växjö 17/9 "Växjö vinner smålandsderbyt"

Åkesson

Äntligen är det dags för premiär i Sveriges högsta hockeyliga, SHL. Årets SHL är kanske hetare än någonsin, om man bortse från NHL lockouterna. Många lag har spetsat rejält, och många lag har SM guld som målsättning. I denna premiärmatch gästas Oskarshamn av Växjö. Smålandsderby och ett förmodat fullsatt Be-Ge Hockeycenter. Oddsmässigt är det på förhand jämt, men jag tror jag hittat vinnaren. Min känsla är att Växjö vinner denna match och oddset på en bortaseger är väldigt tilltalande.

Oskarshamn

Oskarshamn gjorde en mycket bra säsong ifjol. Man slutade på en 9:e plats i grundserien, för att sedan pressa Rögle i en kvartsfinal som man tillslut förlorade med 4-1 i matcher. Oskarshamn är trots det nederlagstippade även i år, och jag är beredd att hålla med. Man har tappat två tredjedelar av sin förstakedja i form av Rosdahl och Olofsson. Även viktige backen Brian Cooper har lämnat för just Växjö. Precis som många andra lag har man fyllt på med spelare, men jag tror inte det räcker. Oskarshamn har ett bra sätt att hitta ut från egen zon, men detta bör motståndarna kunna nu och jag tror Oskarshamn blir ett bottenlag i år.

Växjö

Växjö är som vanligt topptippade, även om man kanske i år slår lite underifrån. Man har tappar tränaren Sam Hallam till Tre Kronor, och han har ersatts av ikonen Jörgen Jönsson. Det blev en 5:e plats i grundserien ifjol, och respass i kvartsfinalen mot Frölunda med hela 4-0 i matcher. Växjö är därmed ute efter revansch och man har fått ihop en intressant trupp. Frågetecknet är om Robert Rosen kommer vara lika bra som föregående år, och om hur bra målvaktssidan är. Nyförvärvet Dan Sexton tror jag är riktigt bra och Växjö har som vanligt en bred trupp.

Speltips

Att börja en premiär på bortaplan brukar vara ganska positivt. Hemmalaget lär vara taggade, och det gäller bara att stå emot första 10 minuterna. Växjö brukar dessutom trivas mot Oskarshamn och man vann 3 av 4 möten ifjol. Nyligen möttes man dessutom i träningsmatch, där Växjö vann klart med 1-4. Bortasegern betalar bra och mitt speltips i matchen blir att Växjö vinner till oddset 2.40 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Växjö vinner på Betsson