Speltips: Parma – Bari 12/8 “Optimistisk säsong av Parma”

Speltips: Parma - Bari 12/8 "Optimistisk säsong av Parma"

Sanels Hörna

Äntligen drar Serie B igång i Italien där mitt kära Parma håller till. Premiären tjuvstartar ikväll med en match och det är just Parma som tar emot Bari. Två klassiska lag med flera säsonger i högstaligan. Jag tar tillfället i akt och ger Parma all skjuts som går genom att spela på en Parmavinst till oddset 1.95 på Betway.

Parma

Mitt favoritlag Parma hade en tuff säsong i fjol. Man slutade på den nedre halvan och fick aldrig spelet att klicka. Det rådde dessutom ingen harmoni i truppen. Till denna säsong har man gjort enorma framsteg. En ny kompetent coach har hämtats in, de befintliga spelarna har fått välbehövlig rutin och vuxit in i sina roller samt att det tillkommit nya fina tillskott till truppen. Man har verkligen gjort allt rätt i Parma under sommaren där rätt spelare behållits medan man lyckats trimma bort överbliven fett. Laget vann sin första tävlingsmatch med rättvisa 2-0 borta mot Serie A laget Salernitana i Italienska cupen för en dryg vecka sedan. I den matchen flankerade lagets två duktiga rumäner Mihalia och Man den rutinerade Inglese på topp. Lagets kanske största stjärna, Vasquez, vilades dessutom hela matchen. Jag tycker om det jag sett av Parma hittills och tror detta kan bli en minnesvärd säsong. Den inleds med en premiärseger hemma mot Bari.

Bari

Nykomlingen Bari har verkligen inget att förlora i kvällens match. Man har inte alls samma kvalite på truppen som Parma och kan därför inte klandras oavsett matchens utfall. Laget brukar dessutom ha väldigt svårt i Parma där man torskat 10/13 matcher. Bari fick dock en smakstart på säsongen då de vann med fina 4-1 borta mot Verona i Italienska cupen. Ett Verona som fick det jobbigt pga en utvisning. Jag tror inte att man lyckas bygga vidare på den segern mot Parma som ska vara numret större. Lycka till!

Spela Parma vinner på Betway