Speltips: Polen – Nederländerna 22/9 “Ryggareken om Polen vs…

Speltips: Polen - Nederländerna 22/9 "Ryggareken om Polen vs…

Nederländerna

Nederländerna är fast beslutna att säkra ett inträde till semifinalerna. De ligger topp i sin grupp och ställs mot Polen som redan har uteslutit kvalificering till nästa omgång.

Holländarna har spelat 13 landslagsmatcher utan att förlora och vi får därmed blicka tillbaka till juni 2021 för att hitta den senaste förlusten.

Detta innefattar även matcherna i Nations League där holländarna vunnit alla sina matcher utom en (då man spelade oavgjort).

De har även gjort flest antal mål av alla lagen i gruppen. Faktum är att de har gjort två eller fler mål i tio av sina senaste tolv sammanlagda matcher, och de lyckades också vinna nio av sina senaste tolv matcher.

De har också en oplockad gås att göra upp med. De var finalisterna i den inledande upplagan av Nations League, där de förlorade mot Portugal. Men nu bör man ha goda förutsättningar att göra än bättre ifrån sig. Dessutom har de också det kommande VM att förbereda sig för.

Truppen: Van Gaal tvingas göra två ändringar i sin startuppställning eftersom både Hans Hateboer och Noa Lang inte har blivit uttagna i hans 25-mannatrupp. Antingen Dumfries eller Devyne Rensch kommer att ersätta Hateboer som högerbacken, medan mittfältaren Steven Berghuis kan ersätta Lang, med PSV Eindhovens stjärna Cody Gakpo som flyttar in i anfallet tillsammans med Memphis Depay.

Virgil van Dijk förväntas starta i mitten av en backtrea, med Matthijs de Ligt och Stefan de Vrij som de mest sannolika kandidaterna att göra honom sällskap i försvaret. Manchester Uniteds Tyrell Malacia kan belönas för sin starka start på klubbnivå med en start som vänsterback.

Nederländernas möjliga startuppställning: Cillessen; De Ligt, Van Dijk, De Vrij; Dumfries, Berghuis, Koopmeiners, F. de Jong, Malacia; Gakpo, Memphis

Polen

Polen är i mångt och mycket beroende av sin frontman Robert Lewandowski. Tyvärr har man inte kunnat ge denne den uppbackning han förtjänar vilket gjort att målen har uteblivit. Men samtidigt som man gjort väldigt få mål så har man också släppt in flest.

Polen har inte vunnit på tre matcher och de har släppt in nio mål under processen. Deras enda seger i tävlingen kom mot det sistaplacerade och bräckliga Wales.

Dessutom har de också en dåligt head-to-head statistik mot holländarna

Truppen: Polen får klara sig utan högerbacken Matty Cash på grund av skada, med Bartosz Bereszynski förväntas starta som ett resultat av detta, medan Jakub Kiwior – som gjorde sin internationella debut mot Nederländerna i den omvända matchen – kan behålla sin mittbacksplats före Kamil Glik.

Michniewicz kunde återgå till en 4-2-3-1-uppställning efter att ha använt ett 5-3-2-system i senaste förlustmatchen mot Belgien, med Karol Linetty som ersatte skadade Jacek Goralski på mittfältet.

Stjärnanfallaren Robert Lewandowski, som redan har gjort 11 mål på bara åtta matcher sedan han kom till Barcelona under sommaren, förväntas leda linjen, och stöd kan ges i attacken av yttrarna Przemyslaw Frankowski och Nicola Zalewski.

Polen möjlig startuppställning: Szczesny; Bereszynski, Bednarek, Kiwior, Reca; Krychowiak, Linetty; Frankowski, Zielinski, Zalewski; Lewandowski

REK

Det brukar bli öppna och målglada historier när dessa två lag möts. Sex av de senaste sju matcherna hade tre eller fler mål. Just nu ser Polens offensiv inte något vidare ut dock men man bör ha förutsättningar för att göra mål.

Holländarna har vunnit fem av de senaste sex mötena med Polen. Faktum är att det senast de förlorade mot denna rival var 1979 – 43 år sedan. Dessutom ser man just nu starka ut. Jag tror att man vinner matchen men att man bjuds på motstånd.

Mitt spel blir ett kombinationspel bestående av X2 (oavgjort eller Nederländerna vinst) och BLGM (båda lagen gör mål) till 2.18 gånger insatsen. 4u hos Unibet.

Spela X2 + BLGM på Unibet