Speltips: Real Madrid – Chelsea 12/4 “Om mötet mellan Real Madrid &…

Speltips: Real Madrid - Chelsea 12/4 "Om mötet mellan Real Madrid &…

Ridderwall

Det är dags att avgöra vilka av de europeiska topplagen som ska nå semifinal i årets upplaga av Champions League. På Bernabeu i Madrid ska mesta mästarna försvara en 3-1 ledning mot regerande mästarna, Chelsea.

Real Madrid har en stabil säsong bakom sig där Ancelotti kommit in, styrt upp och harmoniserat. Man har dessutom sluppit skador i samma utsträckning som förra året vilket givetvis gjort att man kan mäta sig med de bästa trots att delar av startelvan börjar bli till åren. Ligan är i stort sett vunnen och konkurrensen har inte varit dödande i Spanien i år med Barcelonas kaotiska sommar och Atletis svaga säsong.

För Chelseas del inleddes säsongen strålande och man ledde länge ligan innan man sprang in i väggen. Stora skadeproblem och kaos efter intervjuer har utbytts mot ett ännu större kaos efter Rysslands invasion av Ukraina och konsekvenserna detta fått för klubben ägare. Det har dock blivit tydligt att man fortsatt har en bra bit upp till Liverpool och City.

Första matchen handlade i mångt och mycket om Karim Benzema. Visst, det går att hävda att Chelsea var naiva i hur högt man klev upp, att markeringen var svag och att Mendy inte hade sin bästa dag men det går inte att bortse från hur briljant Benzema är och hur han bär det här laget och dess offensiv. Real inledde matchen bra och var det bättre laget, man spelade tight, rakt och ganska långt vilket helt slog ut Chelseas mittfält med wingbacks och exponerade mittbackarna på ett sätt man sällan ser. Vinicius fick ytor och Benzema likaså, då är det svårt att försvara sig mot Real Madrid även om målen kom mot samlade försvar, åtminstone de två första.

Speltips

Jag tycker inte det skiljer lagen speciellt mycket åt, snarare att jag kanske höll Chelsea som knappa favoriter inför mötet men det första visade hur viktigt det är att ha den där spelaren som avgör. Det har Benzema visat nu både mot Psg och Chelsea.

Ancelotti pratade mycket om att “lida” på presskonferensen, något man ofta hör italienska tränare göra och något italienskt tränade lag ofta gör väldigt bra. Real var otroligt försiktiga i första mötet mot PSG och lyckades sånär nolla fransmännen. Då krävdes det en individuellt briljant insats av Mbappe för att avgöra, den nivån har ingen i Chelsea i dagsläget. Jag tror att Real kommer att låta Chelsea ha en hel del boll och jag tror att man kommer vara trygga i att stå relativt lågt även om Real Madrid såklart inte parkerar någon buss på Bernabeu. Jag tror heller inte att Chelsea spelar en frenetisk offensiv från start utan kommer såklart vilja täta bakåt samtidigt som man hittar ett relativt tidigt ledningsmål för att sedan göra en push i andra halvlek. Min känsla är att man inte lyckas med det, min känsla är att Real kommer att stänga matchen och att det kommer bli en vakuumkänsla.

Under 2,5 mål spelas därför till 2,07 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Under 2,5 mål på Betsson