Speltips: Real Sociedad – Espanyol 4/4 “Dags för Isak och Real…

Speltips: Real Sociedad - Espanyol 4/4 "Dags för Isak och Real…

David Dabeskovic

Dags för lite La Liga fotboll denna måndagskväll där Real Sociedad tar sig an Espanyol.

R.SOCIEDAD

Sociedad har fortfarande chans på att nå topp fyra som innebär spel i Champions League. Men då måste man vinna här mot Espanyol för att inte tappa för mycket mark på lagen ovanför. Laget har lyft sig rejält efter årsskiftet efter en tyngre period i december. På de senaste fem matcherna så har man endast förlorat en match och det var mot giganten Real Madrid med 4-1 på bortaplan.

Annars har man slagit Osasuna med 1-0, Mallorca 2-0 och Alaves med 1-0. Senast mot Sevilla så var man faktiskt förtjänta av tre poäng och var det bättre laget, men matchen slutade mållös. Nu ska man ta sig an nykomlingen Espanyol utan sin målspruta Raul de Tomas som utgick skadad senast. Ett bättre läge än detta kan man inte få och jag tror Isak och company ser sin chans här att haka på topplagen. Tränaren Imanol Alguacil har Mikel Oyarzabal på skadelistan, men kan annars mönstra en bra elva här.

ESPANYOL

Nykomlingen Espanyol har stått för en strålande säsong och kontraktet är i hamn. Det ska mycket till att man ska bli indraget i bottenstriden. Man har ändå tio poäng ner till Mallorca som just nu ligger precis under nedflyttningsstrecket. Det är ju på deras hemmaplan som man har varit ruggigt starka och plockat 27 poäng utav deras 36 poäng.

På bortaplan har man inte rosat marknaden och har statistiken 1-5-8 och 13-25 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Nu har man även ett riktigt tungt avbräck där deras bäste målskytt Raul de Tomas är skadad. Han har ändå gjort 14 mål för sitt lag och lär saknas enormt mycket här. Espanyol är ett helt annat lag utan sin stjärna. Jag tror man kommer få en jobbig afton på Reale Arena och lär åka hem tomhänta.

ANALYS

Real Sociedad har häng på topp fyra lagen och då måste man ta en seger här för att inte tappa för mycket mark. Man möter Espanyol i rätt läge där deras bäste spelare Raul de Tomas är borta på grund av skada. Gästerna har ju inte så mycket att spela för eftersom de ligger på säker mark och kan inte åka ur. Jag tror Sociedad tar tag i taktpinnen här från minut ett och tar en klar seger mot ett mediokert Espanyol på resande fot.

SPELTIPS

R.Sociedad vinner & Över 1,5 mål i matchen (skapa spel). 6U @2.05 Bet365.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Spela Real Sociedad vinner & Över 1,5 mål i matchen på Bet365