Speltips: Roma – Cremonese 22/8 “Roma gör processen kort med…

Speltips: Roma - Cremonese 22/8 "Roma gör processen kort med…

Jonas Weimer

Ett kokande Stadio Olimpico är att vänta när nykomlingen Cremonese kommer på besök. Det här är andra omgången av Serie A men redan nu talas det om att Roma går för guld. Vi får se hur långt det räcker men att man ska få problem här är inte särskilt troligt.

Roma

Det var länge sedan man andades så mycket optimism i Roma som detta år. Vinst i premiären mot Salernitana och 36000 har säkrat årskort. Laget har en ny anfallstrio i Zaniolo, Abraham och Dybala som som verkar trivas tillsammans. Vindarna blåser onekligen åt rätt håll för Mourinhos lag.

Match mot Cremonsese och det är onekligen en match man bör vinna rätt komfortabelt. Enda farhågan jag ser är att man på något sätt skulle gå på sparlåga eftersom man möter Juventus i nästa omgång. Men jag tror inte det. Dels för att det väntas bli fullsatt, och dels för att det är första hemmamatchen. Det är ju knappast så att spelarna är slitna. Istället tror jag man kommer försöka rida på den positiva trenden nu och köra järnet direkt från start.

Roma ser inte bara spännande ut längst fram utan även på mittfältet där Winjaldum, Matic och målskytten senast Cristante slåss om platserna. Det jag ser som största styrkan med detta lag är dock defensiven. Mourinhos signum och något han även implementera till Roma gör att man inte kommer släppa in mycket mål i år. I den här matchen räknar jag med en ny nolla men visst kommer även offensiven att släppas lös här. Energin i staden behöver omvandlas på planen vilket jag tror vi kommer få se här.

Cremonese

Cremonse är en roligt nykomling. Inte bara för att det är Anders Limpars gamla klubb. Det är ett lag vi följde tillsammans noga förra säsongen och visst finns det lite spännande spelare även här. Man tog direktplatsen till Serie A vilket var starkt. Man var även snubblande nära ett kryss i premiären mot Fiorentina vilket borde göra att Roma inte tar lätt på uppgiften.

Gonzalo Escalante är avstängd efter sitt röda kort senast. Men man har sina stora värvningar med nigerianen Okereke som kostade över 100 miljoner samt Dessers som man hämtade från Genk för över 60 miljoner. Dessa spelare får Roma se upp med. Dock hade jag nog hellre satsat pengarna på att stärka upp försvaret. Defensiven såg okej ut förra säsongen men i Serie A kommer man möta hela andra anfall.

Spelet

Jag väljer att spela tre spel i denna match. Dels asian HT -0,75 Roma för jag tror man kommer gå ut hårt i den här matchen. Men även -4 aisan hörnor Roma.

Huvudspelet blir dock -1,75 på Roma. Jag torr man bombar in mer än ett mål i den här matchen. Bakåt håller man tätt. Detta får vi till fina oddset

Lycka till vid rygg!

/ JWeimer

Spela Roma -1,75 på Pinnacle