Speltips: Rose Namajunas – Carla Esparza 8/5 “Rose Namajunas…

Speltips: Rose Namajunas - Carla Esparza 8/5 "Rose Namajunas…

Fritz Tippar

UFC 274
Titelfight i damernas strawweight division. Här tror jag på favoriten Rose mot Carla Esparza som möjligtvis är på väg mot pension?

Carla Esparza
Carla vann bältet 2014 mot just Rose Namajunas. Hon förlorade dock bältet i nästa match och har sedan dess inte slagits om titeln.

Efter 2 raka förluster 2018 har nu Carla vunnit 5 matcher på raken och alltså förtjänat en titelmatch mot Rose. Dock har dessa 5 matcher varit mot sämre motstånd och hon har vunnit 3 av dem 5 matcherna på delat domslut eller majoritets domslut.

Jag tror detta är Carlas sista chans på titeln och vid förlust har hon nog inte många fighter kvar på sin karriär.

Rose Namajunas
Mästaren Rose har vunnit 6 av sina senaste 7 fighter och tog tillbaka sitt bälte mot första rankande Zhang Weili, hon försvarade sin titel mot samma motståndare i en rematch.

Tips
Trots att Carla har en vinst mot Rose så tror jag på klasskillnad i denna fight. Detta var 2014 och Rose har utvecklas massor och jag tror på dominans från Rose sida.

Carla har endast gått 5 ronder en gång i sin karriär och jag tror detta blir en tuff fight för henne. Hon har mött betydligt sämre motstånd än Rose på sistone och inte imponerat särskilt mycket.

Rose ger 1.46 att vinna fighten men att Rose vinner på avslut ger hela 3.05 och det är reken jag hittar till denna fight.

Rose vinna via avslut spelas på Nordicbet till 3.05 gånger såsen. Högt spel från mig denna gång. 9/10 units som insats.

Spela Rose Namajunas vinner på avslut. på Nordicbet