Speltips: Seattle Kraken – Calgary Flames 10/4 “Calgary går för ännu…

Speltips: Seattle Kraken - Calgary Flames 10/4 "Calgary går för ännu…

DannesTips

NHL natten till söndag svensk tid. Calgary Flames har nu placering i toppen av Pacific division. De är på ’road’ och i mötet mot näst-jumbon Seattle Kraken tror jag de har störst chans för vinst.

Svensklaget Calgary Flames kommer snart att ’Clincha’, dvs blir klara för playoff. Med Markström som målvakt och målskyttar som Gaudreau, Elias Lindholm och Matthew Tkachuk så har de arsenal för att vinna matcher.
Nyckeln är också att laget har en bred trupp. Det finns skador på till exempel Monahan, Järnkrok och Zadorov, men som sagt truppen är bred och coach Darryl Sutter kan matcha väl fungerande linor.

Markström gör det bra i målet. Laget har höga krav på vår svenska keeper och vi får hoppas att defensiven inte släpper till för mycket krångliga lägen för honom.
En spelare som också är het och som leder Calgarys styrkor är svenske Rasmus Andersson. 42 poäng har det blivit hittills i år för Rasmus vilket är starkt då hans främsta uppgift är defensivt.

Den nya franchise-organisationen Seattle Kraken gör en ganska medioker första säsong i NHL. Initiala ”valen” av spelare och trupp var ganska ljummet så det var kanske inte mer att vänta.
På Målvaktssidan hittar vi Philipp Grubauer och Chris Driedger. Två keepers med under %0.9 i räddningsstatistik.

Calgary vill säkerligen stänga butiken och börja putsa på truppen inför playoff. Vill se Markström i mål, Vladar (stod mot Sharks 8/4) är andramålvakt.
Första och andralinan i Flames är skillnaden i detta möte. Seattle har långt ifrån den kvalitet i avsluten som Flames kan visa upp.

Calgary Flames vinner ordinarie tid till oddset 1,83 hos Betsson

Spela Calgary Flames vinner på Betsson