Speltips: Senegal – Egypten 29/3 “Mane mot Salah!”

Speltips: Senegal - Egypten 29/3 "Mane mot Salah!"

David Dabeskovic

Dags för returmötet till VM-kval mellan Senegal och Egypten.

SENEGAL

De regerande mästarna från Afrikanska mästerskapet Senegal är illa ute mot Egypten i VM-kvalet där man förlorade första mötet med 1-0 i Kairo. Nu krävs det en seger för att drömmen om VM inte ska ta slut här. Första mötet var det jämnt, oturligt nog förlorade man på ett självmål av Saliou Ciss. Jag tyckte ändå man var det tyngre laget och vann bollinnehavet nere i Kairo.

Jag tror man kommer vara det spelförande laget här och jaga ett ledningsmål och sätta Egypten i gungning. Truppen är enormt stark med spelare som Sadio Mane, Ismaila Sarr, Cheikhou Kouyate och backbjässen Kalidou Koulibaly. Enligt mig så har man ett bättre landslag än Egypten på pappret. Får man bara stopp på Salah här så tror jag man grejar segern.

EGYPTEN

Egypten sitter i förarsätet här och vid minst kryss så grejar man en plats till VM i Qatar. Men det är lättare sagt än gjort. Första mötet så vann man på ett självmål och skapade inte mycket utöver det. Man gillar sjunka rätt så långt ner med laget och gillar gå på kontringar med snabbe Salah där framme. Det lär man göra här också och försöka straffa Senegal på det viset.

Tittar man på truppen så är det faktiskt bara Mohamed Salah som sticker ut och bär detta landslag på sina axlar. Jag tror man lär stötta på patrull här och att man ska vinna borta mot Senegal har jag svårt att se. Visst kan man greja ett kryss och ta sig vidare på det, men jag tror inte man orkar stå emot Senegal över 90 minuter.

SPELTIPS

Mitt spel blir Senegal vinner fulltid. 6U @1.90 Betinia.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Spela Senegal på Betinia