Speltips: Sepsi Sf. Gheorghe – Djurgårdens IF 4/8 “DIF: Tar kontroll…

Speltips: Sepsi Sf. Gheorghe - Djurgårdens IF 4/8 "DIF: Tar kontroll…

DannesTips

I Europa Conference League kvalets fortsättning hittar vi svenska Djurgårdens IF som åker till Rumänien för att möta ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe. Torsdagskvällens drabbning är det första mötet lagen emellan (dubbel) och jag tycker Stockholmslaget är i så bra slag att de bör kunna göra en stark bortamatch.

Sedan plumpen mot Kalmar FF 22.a maj har DIF varit obesegrade. 8 vinster och en oavgjord har fört dem till toppen av Allsvenskan efter 16 omgångar.
Och väl ute i Europa lyckades laget besegra Kroatiska Rijeka i senaste omgången (ECL).
Laget är taggat och visar bra moral. Defensiven har kuggat i och offensiven gör vad de ska i bland annat Edvardsen och Banda.

Sepsi Sf. Gheorghe

Vad vet vi då om Rumänska Sepsi Sf. Gheorghe? Ledarstaben i Djurgården har i alla fall kunnat scouta rumänernas möte med slovakiska O. Ljubljana (vilka besegrades i förra omgången av turneringen, 3-1,’2-0’ 2-1).
De har ett par unga vassa spelare som DIF får se upp med i Stefanescu och Paun. Laget har spelat bra hemma även om det varit endel ganska målrika matcher där de släppt in en hel del mål. De har spelat 3 omgångar i ’Liga 1’/rumänien (5 poäng).

Speltips

Det är spännande när olika spelkulturer möts i denna typ av turneringar. Här tror jag DIF vill kontrollera matchen och med det självförtroende de nu spelar i skaffa sig ett bra resultat inför hemmamötet. Förutom den besvärliga resa laget har till matchen så andas det optimism i Djurgården. Som Magnus Eriksson säger i intervjun efter Rijeka så spelar laget ”cyniskt bra – med klass”. De lyckades kontrollera matcherna och fick också en läxa i att hämta upp ett underläge i Kroatien.

Jag lägger slantarna på att DIF kommer väl förberedda och fortsatt på tårna; Spelbyggaren dubbelchans X2 och att vi får se minst två mål i matchen.

Spela X2 + Över 1,5 mål i matchen på Unibet