Speltips: Serie A – Långtidsspel 20/5 “Lecce får det jobbigt i Serie…

Speltips: Serie A - Långtidsspel 20/5 "Lecce får det jobbigt i Serie…

Jonas Weimer

Bortsett från Cremonese är Lecce det laget som ser sämst rustade ut för Serie A-spel. Spelarmaterialet har inte förstärkts nämnvärt under mercaton och truppen ser i mångt och mycket orutinerad ut.

Faktum är att Lecce är det yngsta laget i hela serien med en snittålder på blott 23,3 år. Dessutom har coach Marco Baroni skralt med Serie A-rutin, trots att 58-åringen har en lång tränarkarriär bakom sig. Det kommer att bli en hård kamp för ett nytt kontrakt för Apuliens stolthet.

Spelare in och ut

IN:

Daniel Samek Slavia Prag 2 000 000 EuroJoel Voelkerling Persson Roma U19 800 000 EuroFederico Di Francesco SPAL 500 000 EuroGianluca Frabotta Juventus LånWladimiro Falcone Sampdoria LånKristijan Bistrovic CSKA Moskva Lån

UT:

Massimo Coda Genoa 1 500 000 EuroMario Gargiulo Modena 750 000 EuroGabriel Coritiba Fri transferOprövad tränare på denna nivå

Trots att Lecce vann Serie B i fjol talar en hel del för att de gulröda får det kämpigt som nykomlingar i det italienska finrummet. Spelarmaterialet är i mångt och mycket både begränsat och orutinerat, coach Baroni är dessutom relativt oprövad på den här nivån. Den spelaren som verkligen visade vägen i fjol var målkungen Massimo Coda, men 33-åringen har lämnat för spel i Genoa. Och jag tycker inte man gjort de nyförvärven som kan ta laget till säker mark.

Att marknaden håller Lecce som seriens näst svagaste kort inför säsongen är verkligen inget mysterium. 1,90 på att laget ryker är taget.

Speltips – Lecce åker ur @ 1,90

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

PS – Läs gärna hela vår genomgång av Serie A inför säsongen 2022/2023 här! Stor guide.

Spela Lecce ramlar ur Serie A på Svenska Spel