Speltips: Southampton – Chelsea 9/4 “Ryggareken om Southampton vs…

Speltips: Southampton - Chelsea 9/4 "Ryggareken om Southampton vs…

Ryggareken

De ligger på tredje plats i tabellen för tillfället, med en ledning på fem poäng. Men nyligen har andra lag såsom Arsenal och Spurs under dem börjat komma ikapp, och det ser inte längre ut som att placeringen är säker.

Som sådan säger det sig självt att de är i akut behov av en vinst denna lördag, och det förtjänar också att sägas att situationen ser gynnsam ut för dem. Chelsea spelar visserligen på bortaplan men de ställs mot Saints, som inte har varit sitt bästa jag på sistone. Southampton släpper in mål i stort antal, och de är också inne på en lång streak av tveksamma prestationer. Och som det kan förväntas har de ett dåligt h2h-rekord även mot de regerande europamästarna.

Det har gått tre år sedan Chelsea förlorade mot Saints. Och på denna plats har gästerna vunnit fem av de tidigare sex mötena.

Southampton hölls oavgjort av Leeds, 1-1 den sista matchdagen. Och innan dess var de på en förlust streak fyra matcher. Notera att de hade släppt in totalt 13 mål under processen. De är också på en tre-match förlust sträcka på hemmaplan.

Å andra sidan förlorade Chelsea med 1-4 hemma den senaste spelveckan, mot Brentford. Men innan dess hade de sex matcher i rad med vinst och de har förblivit obesegrade i 37 av de senaste 40 matcherna totalt. Samtidigt har Southamtpon förblivit segerlösa i 22 av sina totalt 30 matcher hittills.

Med tanke på dessa iakttagelser, och Bluess tidigare överlägsenhet förväntar jag mig en vinst för dem i helgen.Bara City och Liverpool har släppt in färre mål än Blues den här säsongen i EPL.

Skador Chelsea: Ben Chilwell, Callum Hudson-Odoi, Romelu Lukaku?, Hakim Ziyech?Skador Southampton: Lyanco, Shane Long?Southampton möjlig XI: Forster; Livramento, Salisu, Bednarek, Walker-Peters; Ward-Prowse, Romeu, Diallo; S. Armstrong; Adams, A. ArmstrongChelsea möjlig XI: Mendy; Christensen, Chalobah, Rudiger; Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, Alonso; Ziyech, Lukaku, Pulisic

REK

Trots att Chelsea kommer från två förlustmatcher så tror jag att man kommer att vara det bättre laget mot Saints som har haft det svårt att hålla tätt mot bättre lag. Oddsen har sen förlusten mot Real Madrid dessutom gått upp så jag finner stort spelvärde i att spela på raka tvåan till 1.98 hos NordicBet. 7u.

Spela Chelsea på Nordicbet