Speltips: Sparta – Zwolle 11/5 “Allt på spel och lite till”

Speltips: Sparta - Zwolle 11/5 "Allt på spel och lite till"

Sanels Hörna

Holländska Eredivisie är inne i sin slutspurt. Bottenskiktet är ett getingbo där två lag ikväll gör upp om kontraktet. Sparta tar emot jumbon Zwolle och jag ser inget annat än en typisk ångestmatch med en domare som lär få det svettigt. Jag lirar över 5.5 kort till höga 3.85 i odds på Unibet.

Sparta som för tillfället innehar en kvalplats om fortsatt spel i högstaligan måste ikväll ge allt om inte hela säsongen ska flyga all världens väg. Vid seger kan de ta sig upp på säker mark. Vid förlust blir de passerade av kvällens motståndare, tillika jumbon, Zwolle. Det är med andra ord otroligt mycket på spel i denna match och jag kan föreställa mig ett övertaggat hemmalag som inte viker en tum inför sina hemmafans. Det kommer att smälla, maskas, tas till tjuvnyp, ja allt som belönas med kort för att få motståndet ur balans och ge sig själva en fördel. Spelare bör ryka ihop vid något tillfälle och en kollektiv bestraffning blir oundviklig.

Zwolle som med endast 2 matcher kvar att spela ligger 2p ifrån en kvalplats. Laget som innehar den platsen är just Sparta som man ju möter ikväll. Zwolle kommer vid förlust att få spela i andraligan nästa säsong. Med andra ord kommer man att ge absolut allt ikväll. Skulle det inte gå vägen så är jag övertygad om att någon spelare kommer att syna det röda kortet för att slippa skämmas inför sin hemmapublik i sista matchen som då blir av akademisk betydelse.

Kvällens domare är väldigt ojämn. Tappar han matchen, vilket är högst troligt, kan det bli uppåt 10 kort. Det är min förhoppning. GL!

Spela Över 5.5 kort på Unibet