Speltips: Sundsvall – Malmö FF 1/7 “Malmö hämtar in målskillnad”

Speltips: Sundsvall - Malmö FF 1/7 "Malmö hämtar in målskillnad"

Jonas Weimer

Allsvenskan rullar vidare med omgång 13 och det med matchen Sundvall – Malmö FF. Sundsvall som ligger under strecket med endast 6 inspelade poäng möter således svenska mästarna som jagar lagen i toppen av Allsvenskan. Och även om Malmö inte gjorde någon jättebra match mot Helsingborg senast fick man med sig det värdefulla 2-1 målet på övertid som ger en boost till fortsättningen av Allsvenskan.

Sundsvall i sin tur stod för en högst medioker insats där man förlorade med 2-5 mot Djurgården. Matchen var faktiskt över redan i första halvlek efter 1-4 på resultattavlan. Sundsvall är ett märkbart frustrerat lag som inte alls får ut det som man hade hoppats på inför säsongen. Enligt mig är det naturliga yttrar man saknar och fembacklinjen blir för baktung. Burman, Erik Andersson, Ylätupa och Nåvik har alla testats som yttrar men jag tycker inte det sett bra ut där i nån match egentligen. Det samt att man missat helt vad gäller målvakter i år gör att man ligger där man ligger.

Nyförvärv behövs i Sundsvall

För Sundsvall krävs troligtvis några fina nyförvärv som hittar rätt direkt om man ska undvika nedflyttning direkt till Superettan. Problemet blir att det är svårt att hitta rätt direkt, som vi ser på Corona som i alla fall jag hade mycket högre förväntningar på. Alternativt så accepterar man att man kommer ramla ur och satsar på sina yngre förmågor, vilket kan bli mer värdefullt för framtiden än panikvärvningar.

Malmö känns inte riktigt igen i år och problemen har varit stora under vårsäsongen. Nu börjar dock flera spelare att komma tillbaka och även närma sig matchform. Även om Lewicki och Christiansen lär fortsätta saknas så tror jag att vi kommer få se ett bättre och bättre Malmö. Och i denna match bör man även satsa på att putsa till sin målskillnad. Enda farhågan jag har är att man vilar lite ben inför Champions League nästa vecka. Dock har man tillräckligt med vila för att gå för fullt och då tror jag Sundsvall blir en mumsbit.

HT/FT är ett alternativ men jag landar istället i -1.5 hos Pinnacle till fina 1.99 i odds.

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Spela Malmö -1.5 på Pinnacle