Speltips: Sverige – Lettland 24/5 “William Nylander fortsätter att…

Speltips: Sverige - Lettland 24/5 "William Nylander fortsätter att…

Ridderwall

Sverige går för gruppsegern i Grupp B och då behövs seger mot Lettland i den sista omgången samtidigt som Finland tappar poäng mot Tjeckerna. En nyckel för Sveriges framgång mot letterna och i resten av turneringen kommer vara William Nylanders form.

Nylander kommer ifrån en relativt stark säsong som tyvärr och som vanligt slutade i besvikelse för Toronto Maple Leafs. En tredjeplats i Eastern Conference och en fjärdeplats totalt betydde inte mycket när regerande mästarna blev för svåra i åttondelen. 80 poäng på 81 matcher i grundserien och 7 poäng på 7 matcher i slutspelet är dock ett fint facit för Nylander och något han tagit med sig till VM. I första matchen mot Norge stod han för 1+1 i Sveriges två första mål, båda i PP.

Det är också i PP jag har störst förhoppningar om att vi ska få se Nylanders kvaliteter. Där kan, till skillnad mot 5-5 det vara en fördel för spelarna med vana från liten is då det ger mer ytor utan att de behöver förta sig i skridskoåkningen på ett sätt de inte är vana vid.

Lettland tar i snitt nästan fyra utvisningar per match och har i det spelet varit 71%-iga men då har man inte mött lag med närmelsevis samma kvalitet som Sverige har i numerärt överläge. Jag tror att Sverige kommer driva upp tempot och spendera mycket tid i offensiv zon och jag är övertygad om att det kommer generera utvisningsminuter för Lettland och tid i numerärt överläge för Sverige och Nylander och där trivs han som bäst och där ska han ha mycket istid.

Minst två poäng för Nylander spelas till 2,08 gånger pengarna på Expekt.

Lycka till!

Spela William Nylander minst 2 poäng på Expekt