Speltips: Sverige – Portugal 18/7 “Upp till bevis!”

Speltips: Sverige - Schweiz 13/7 "Vinna eller försvinna?"

Stenberg

Hallå i stugan!

Upp till bevis är det nu för våra svenska damer och det tror jag faktiskt vi kommer få bevittna denna söndagskväll!

Sverige – Portugal i den sista gruppspelsmatchen som spelas på Leigh Sports Village och förutsättningarna är enkla för Sveriges del. Oavgjort resultat och avancemanget är ett faktum, men vid seger så finns chansen till gruppseger (beroende på vad Schweiz – Nederländerna slutar) och det är något våra svenska damer har i sikte! Vid en eventuell gruppseger så slipper man dessutom möta Frankrike i en kvartsfinal som läget är just nu!

Vi vet allihopa som håller på Sverige att det finns X antal har högre nivåer i laget än vad man har visat hittills i turneringen i både vad gäller passningsspelet, beslutfattandet samt avsluten.

Sverige får ihop det när det verkligen gäller

Det vi ska ta med oss är att om det är någonting det här landslaget har visat tidigare genom åren så är att dom har en fantastisk förmåga att få ihop det när det verkligen gäller. Allt annat än ett avancemang från gruppen skulle vara ett otroligt stort fiasko!

Portugal då, jo dom är inte alls ofarliga och har imponerat hittills i mästerskapet, med ett oavgjort resultat mot Schweiz (1-1) samt en knapp förlust mot Nederländerna (2-3).

Nationen har dock ett bra tag kvar innan man når världstoppen och dom flesta spelarna i laget håller till i deras inhemska ligor och Sveriges spelare håller klasser högre än samtliga i det portugisiska!

Portugal har bara seger i sikte inför denna match och det kommer vara full fart framåt redan från start, då man ej har något att förlora. På så vis kommer det öppna upp sig i försvaret och det är något framförallt Sveriges Stina Blackstenius kommer älska. Här tror jag hennes första och kanske till och med andra mål i turneringen kommer komma!

Egentligen är det bara en tidsfråga innan det lossnar rejält för Sverige och förhoppningsvis sker det nu i den sista gruppspelsmatchen, så självförtroendet är på topp inför (förhoppningsvis) stundande slutspel i EM!

Drömmar om guld!

Potentiella startelvor

Sverige (4-3-3)
Hedvig Lindahl; Jonna Andersson, Magdalena Eriksson, Amanda Ilestedt, Hanna Glas; Caroline Seger, Kosovare Asllani, Filippa Angeldahl; Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius, Lina Hurtig

Portugal (4-3-3)
Ines Texeira Pereira; Catarina Amado, Diana Gomes, Carole Costa, Joana Marchao; Tatiana Ferreira, Dolores Silva, Andreia Norton; Ana Borges, Jessica Silva, Diana Silva

Faktorer som pekar för mitt spel:

Sveriges förmåga att alltid vara bäst när det gällerKvaliteten hos spelarna i det svenska laget är klasser högreFörsvarsspelet hos Portugal med fyra insläppta redan i gruppen

Spelet

Jag spelar att Sverige gör över 2,5 mål till fina 2,20x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Sverige över 2,5 mål på Bet365