Speltips: Tottenham – Leicester 17/9 “Spurs i medvind avfärdar…

Speltips: Tottenham - Leicester 17/9 "Spurs i medvind avfärdar…

Ridderwall

Premier League är tillbaka igen efter landssorg och inställda matcher. På lördagseftermiddagen tar Tottenham emot Leicester och frågan är om det inte kan bli Brendan Rodgers sista match som tränare för rävarna.

Inför säsongen hade det här mötet kunna vara en tidig match i kampen om europaplatser men där Leicester som steg för steg närmat sig toppen de senaste åren i år kraschat totalt och ligger sist i tabellen med en ynka poäng.

För Tottenhams del har säsongen inletts positivt, man ligger trea endast en poäng bakom serieledande Arsenal och på samma poäng som Manchester City. Det har dock inte bara varit blå himmel och solsken för Spurs. Där resultaten trillat in har spelet sett allt annat än strålande ut. Det har ofta sett tafatt och långsamt ut och det är inte alls samma Spurs som under våren stundtals spelade briljant fotboll.

För Leicesters del har absolut ingenting fungerat i år. Man har en riktigt stark elva på pappret men samtliga spelare har sett ut som skuggor av sina forna jag under inledningen. Defensivt har man sett sanslöst skakiga ut och det har gått att hitta luckor utan att behöva förta sig nämnvärt. I offensiven har Maddison visat upp glimtar av sin kapacitet men Vardy verkar ha sprungit in i väggen och varken Ihenacho eller Daka har känts redo att axla ansvaret och bakom dessa har Tielemans sett ut som en spelare som nekats en flytt han hoppats mycket på.

Speltips

Tottenham har, som sagt, inte rosat marknaden spelmässigt och har försämrat sina underliggande siffror sedan i våras där man kanske förväntade sig tvärtom efter mer tid med Conte. Man har dock varit stabila bakåt och har fått trebackslinjen att fungera och med Kane, Kulusevski, Son och Richarlison framåt har man alltid en bra chans att få med sig resultat, oavsett hur illa det stämmer i övriga spelet. Jag tror dock att man står inför lite av ett vägskäl, antingen måste man höja den spelmässiga nivån eller så kommer resultaten att droppa.

Jag tror dock att man klarar sig på samma spelmässiga nivå i en match till. För så illa som Leicesters försvarsspel sett ut kommer det inte krävas något avancerat för Spurs offensiv att hitta lägen och väl där vet vi vilken kvalitet de besitter.

Tottenham, Kane och Son har dessutom fina minnen från möten med Leicester. 13 mål på de fem senaste matcherna, fyra vinster varav tre med över två måls marginal. Det tror jag att man lyckas med igen. Tottenham -1,5 spelas till 2,36 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Spurs -1,5 på Betsson