Speltips: Turkiet – Luxemburg 22/9 “Ryggareken om Turkiet vs…

Speltips: Turkiet - Luxemburg 22/9 "Ryggareken om Turkiet vs…

Ryggareken

Turkiet

Turkiet har vunnit alla sina matcher i gruppen hittills utan att släppa in mål. Ser stabila ut. Turkarna har vässat offensiven och har stått för minst två eller fler mål i tre av sina fyra senaste matcher.

Turkiet är också obesegrade i 10 av sina senaste 13 matcher, och de har bara förlorat en gång hemma sedan juni 2021. Denna enda förlust kom mot regerande EM-mästarna Italien.

Man har dessutom säkrat biljetten till EM eftersom de slutade tvåa i sin tabell strax under Frankrike. Bara två poäng under världsmästarna.

Denna torsdag är de favoriterna att leverera en vinst mot Luxemburg inför sin hemmapublik.

Truppen: Borussia Dortmunds mittfältare Salih Ozcan, som har gjort fem matcher för Turkiet sedan flytten från det tyska landslaget, kommer inte att vara tillgänglig efter att ha dragit sig ur truppen på grund av skadekänning i foten.

Ordinarie kaptenen Hakan Calhanoglu har problem med hälsenan och kommer inte helelr spela. Därmed ett tomrum att fylla på mittfältet med Irfan Kahveci och Orkun Kokcu som potentiellt fyller det.

Ozan Kabak har varit i utmärkt form för Hoffenheim den här säsongen, kan föredras som mittback framför Caglar Soyuncu med tanke på dennes brist på speltid med Leicester City.

Turkiets möjliga startuppställning: Bayindir; Celik, Kabak, Ayhan, Kadioglu; Kahveci, Kokcu; Under, Dervisoglu, Akturkoglu; Dursun

Luxemburg

Luxemburg ligger på andra plats i tabellen. Men det måste nämnas att deras enda två segrar i turneringen kom mot de två sämsta lagen. Mot bättre lag så får man kämpa betydligt mer – och man har redan förlorat mot Turkiet en gång.

Luxemburg är vidare segerlösa i 16 av sina senaste 21 matcher totalt. Dessutom misslyckades de med att kvalificera sig för en plats i EM 2020.

Truppen: Luxemburg har tagit in sex nya spelare till truppen inklusive veteranförsvararen Lars Krogh Gerson.

Fabio Lohei och Alessio Curci väntar på debut. Kan vara som så att Holtz kanske föredrar att spela dem mot Litauen på söndag.

Luxemburg möjlig startuppställning: Moris; Da Graca, Chanot, Carlson, Pinto; Barreiro, Gerson, Thill; Bohnert, Sinani, Rodrigues

REK

Turkiet har gjort 14 mål på sina fyra matcher hittills och det är självklart att de kommer att ha högt självförtroende när man nu tar sig an Luxemburg på hemmaplan. Förra matchen slutade som bekant med en 2-0 vinst. Eftersom de bara behöver oavgjort för att säkerställa deras avancemang kan vi förvänta oss en av deras bästa prestationer den här säsong. 3-0?

Spelet blir Turkiet vinst + Över 2.5 mål till 1.83 hos comeon. 5u.

Spela Turkiet + Över 2.5 mål på ComeOn