Speltips: Tyskland (D) – Österrike (D) 21/7 “Tyskorna går vidare med…

Speltips: Tyskland (D) - Österrike (D) 21/7 "Tyskorna går vidare med…

DannesTips

Torsdag kväll ska det avgöras vilket av Tyskland och Österrike som får spela vidare i damernas EM i fotboll. Jag tycker tyskorna sett vassa ut och tror de kommer dominera matchen på Brentford Community Stadium i London.

Tyskorna är rankade 5.a i dagsläget på FIFAs världsrankingen för damer och Österrike ligger just nu på en 21.a plats. Lagen har inte mötts sedan 2016 då tyskorna vann med 4-2. Generellt är Tyskland en stornation inom såväl herr- som damfotboll och har också visat fint spel i gruppspelet.

Från grupp B gick Tyskorna obesegrade med stabila målskillnaden 9:0. Man slog övertygande Finland och Danmark med stora siffror, och defilerade i en taktisk match emot Spanien med vinst 2-0. Framträdande är Alexandra Popp med sina 3 mål och därefter en bredd av målskyttar på ett mål.

Speltips

Det finns mer rutin i Tyskland och de har större erfarenhet från mästerskap än motståndarlaget Österrike. Tyskland har en bred trupp och är vana att ha kontroll av matcher.
Det har varit ett målrikt EM generellt med 3,41 mål per match vilket borgar för en målrik playoff-runda. Tyskland tillhör de offensiva lagen och jag tror vi får se en matchbild där Tyskorna pressar hårt emot Österrikes mål.

Jag lägger -1,5 måls vinsthandikapp för Tyskland med 5 Units.

Spela Tyskland -1,5 på Unibet