Speltips: Tyskland – Tjeckien 26/5 “Det här tar tjeckerna”

Speltips: Tyskland - Tjeckien 26/5 "Det här tar tjeckerna"

SweHockeyBets

Gruppspelet är avslutat och under torsdagen startar slutspelet i Hockey-VM 2022. Vi tar sikte på kvartsfinalen mellan Tyskland och Tjeckien – där vi plockar ut en vinnare.

Tyskland har skrällt lite så här långt och spelade alltså till sig en andraplats i grupp A bakom Schweiz som tog förstaplatsen. Men frågan är om inte det säger mer om grupp A än Tysklands kvalitet?

Förutom segrarna Slovakien, Frankrike, Danmark, Italien och Kazakstan så föll man faktiskt i bådadera matcherna när motståndet blev tuffare – 3–5 mot Kanada och 3–4 mot Schweiz.

Nu stöter man på grupptrean från grupp B – Tjeckien. Tjeckerna har visserligen blandat och gett, men högstanivån har varit riktigt hög, vilket vi inte minst sett i matcherna mot Lettland och USA. Man får heller inte glömma att laget spetsats med storstjärnan David Pastrnak under turneringens gång. Bara en sån spelare kan avgöra den här typen av matcher på egen hand.

Truppmässigt tycker jag att det är klasskillnad, sen ska det så klart spelas om det också, men jag kan verkligen inte se något annat scenario än att tjeckerna löser Tyskland i kvartsfinalen. Tjeckerna har helt enkelt mer kvalité och bör kunna lösa en tvåmålsseger mot tyskarna.

Tjeckien -1.5 hittas till fina 2.25 hos Betsson och det är ett bra spel i mina ögon. Tjeckerna känns helt enkelt numret för stort för tyskarna, inte minst offensivt. Således investeras hela 4 units i spelet.

Spela Tjeckien -1.5 på Betsson