Speltips: Union Berlin – Greuter Furth 29/4 “Union överglänser Furth”

Speltips: Union Berlin - Greuter Furth 29/4 "Union överglänser Furth"

Sanels Hörna

Omgångens Bundesliga sparkas igång ikväll fredag då Union Berlin tar emot nykomlingen Greuter Furth. Jag tror hårt på att ett motiverat hemmalag kör över jumbon Furth och lirar att Unions bästa anfallare Taiwo Awoniyi gör mål till oddset 2 på Betinia.

Formstarka Union Berlin kommer till matchen med bästa möjliga förutsättningar. Formtoppade med 4 raka segrar i ryggen. Fullt frisk spelartrupp samt enormt mycket att spela för. Laget befinner sig på en sjätteplats som tar dem till kvalspel till de europeiska cuperna. Dock har man endast 4p upp till en fjärdeplats som leder till Champions League och sköna miljoner i kassan. För att man ska ge sig chansen med endast tre matcher kvar måste man bara städa av seriens sämsta lag. Här handlar det nog inte om man vinner. Snarare med vilken marginal man vinner. Jag tror Union gör minst 3 mål ikväll och då är det logiskt att lagets bästa målgörare, tillika straffskytt, Awoniyi gör mål.

Nykomlingen Furth har haft en väldigt svår säsong och man kunde tidigt konstatera att det skulle bli en kort sejour i Bundesliga. Laget är hopplöst sist i tabellen hela 9p bakom närmaste lag. Furth är sedan ett tag redan avsågade och ska bara spela av de resterande matcherna. Skadeläget ser heller inte speciellt ljust ut och jag har svårt att se hur man skulle hitta motivation att ta sig an kvällens match. Att Furth dessutom är seriens sämsta bortalag med ett snitt på 3 insläppta per match gör inte saken bättre. Nej, här tror jag Union gör processen kort och då passar Awoniyi på att putsa till målstatistiken. GL!

Spela Taiwo Awoniyi gör mål på Betinia