Speltips: USA – Norge 24/5 “Amerikanerna gör processen kort med…

Speltips: USA - Norge 24/5 "USA säkrar slutspelsplatsen"

Ridderwall

Hockey VM börjar bli intressant och i Grupp B ser det ut att vara storfavoriterna som går vidare till slutspel och kampen om de ädlaste valörerna. På fjärdeplats hittar vi USA som måste plocka minst en poäng för att inte riskera att Lettland tar sig förbi. På tisdagseftermiddagen möter man Norge i Tampere.

USA har minst sagt blandat och gett i inledningen av den här turneringen. Man inledde med en övertidsvinst mot Österrike för att sedan förlora klart mot Finland. I matchen mot Sverige, som vans efter övertid, tyckte jag att man övertygade och var det bättre laget över 60 minuter men mot Storbrittanien lämnade man en del att önska. Man saknade disciplin och fick vänta till den sista perioden för att lyckas avgöra tack vare alldeles för mycket tid i utvisningsbåset. Mot Tjeckien tyckte jag att man var det bättre laget men åkte på en klassisk Tjeckförlust där tjeckerna låg rätt, spelade tight och kontrade.

Norge är en av de, för mig, största besvikelserna i detta VM. Visst, man borde inte ha med topp 4 och slutspel att göra sett till trupp och konkurrens men här har man känts som en blåbärsnation och har varit sämre än både Österrike och Lettland. Storförluster mot både Sverige, Finland och Tjeckien samt att det krävdes övertid för att slå Storbrittanien summerar det här misslyckade mästerskapet ganska bra för norrmännen som nu inte har något att spela för i sista matchen.

Speltips

En landskamp är alltid en landskamp och även om den inte betyder liv och död så tror jag att norrmännen åtminstone kommer försöka att visa lite heder. Jag tror dock inte att det räcker särskilt långt. USA har inte rosat marknaden men i de stunder man varit som bäst har man dels spelat med fart, kraft och en hel del finess i offensiv zon men framförallt har man visat upp riktigt spännande tendenser i PP. Kan man få upp farten och möta ett tröttkört och sargat Norge så kommer man att få utvisningar med sig och väl där är det bara en tidsfråga innan det släpper.

Defensivt litar jag fullt på USA, man har känts stabila hela turneringen och har en kapabel målvakt Jeremy Swayman men jag tror att det blir offensiven som står för showen mot Norge, precis som övriga toppnationer gjort.

Fart, kraft, en stabil defensiv och framförallt ett power play som får utdelning gör att jag tror på en komfortabel seger för amerikanerna. -2,5 spelas till 1,85 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela USA -2,5 på Unibet