Speltips: USA – Norge 24/5 “USA säkrar slutspelsplatsen”

Speltips: USA - Norge 24/5 "USA säkrar slutspelsplatsen"

Åkesson

Det är dags för den sista gruppspelsomgången i Hockey VM, och ett möte mellan USA och Lettland. USA ligger på en 4:e plats i gruppen, med 10 poäng, två poäng före Lettland. Norge ligger näst sist i gruppen, med 5 inspelade poäng. Norge har egentligen ingenting att spela för, med ans USA bör ta poäng för att säkra slutspelsplatsen.

USA
USA har väl gjort det okej hittills i turneringen. Man har vunnit mot Lettland, Österrike, Storbritannien och Sverige. Sedan har man torskat mot Finland, och igår mot Tjeckien med 1-0. Därför behöver amerikanarna minst 1 poäng för att att säkra slutspelsplatsen. Mot ett av turneringens sämsta lag, Norge, räknar jag därför med en säker vinst.

Norge

Norge har varit en av turneringens största besvikelse. Man har förlorat stort mot Finland, Tjeckien och Sverige, och dessutom förlust mot Lettland. Segrarna har kommit mot Österrike och det krävdes övertid för att vinna mot Storbritannien. Norge har som sagt inget att spela för, och jag tror inte att man kommer vara jättesugna på att spelade denna match, mot ett taggat USA.

Speltips

USA lär gå för vinst, då det krävs 1 poäng för att nå slutspel. Allt annat vore ett fiasko för USA. Norge har varit ett av de sämre lagen i turneringen, och man ska vara glada att man slipper spela negativt kval för att hänga kvar. USA är det bättre laget och detta ska man bara vinna. Mitt speltips i matchen blir därför USA -2.5 till oddset 1.96 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson

Spela USA -2.5 på Betsson