Speltips: Utrecht – Nijmegen 16/9 “Underskattade Nijmegen!”

Speltips: Utrecht - Nijmegen 16/9 "Underskattade Nijmegen!"

Sanels Hörna

Veckan har gått väldigt fort och det är redan fredag. Jag väljer mitt fredagsgodis i den holländska ligan där Utrecht tar emot Nijmegen. Här plockas en riktigt fin smällkaramell. Nijmegen får flest hörnor till hela 5.25 på Bethard.

Utrecht

Utrecht symboliserar på sätt och vis vad den holländska ligan står för. Mål i massor. Utrecht är ett offensivt balanserat lag med ett lika bra anfall som dåligt försvar. Det är bara framåt som gäller för detta lag som brukar tillhöra det övre skiktet i ligan. Idag har man fått ett stort favoritskap av spelbolagen. Ett favoritskap som de gärna får utnyttja. Skulle Utrecht leda blir det naturligt att motståndaren kliver högre upp och pressar för kvittering. Det betyder att man hamnar närmare kortlinjen och hörnflaggan. Jag tror dock att detta blir en jämn batalj sett till chanser och bollinnehav. Trupperna är relativt jämna och jag tror att Utrechts favoritskap grundas i gamla meriter samt hemmaplan.

Nijmegen

Nijmegen med rutinerade dansken Lasse Schöne på mitten är ett friskt inslag i Eredivisie. Ett lag som bjuder på tufft motstånd då de är orädda för att spela sin egen fotboll. Endast 1 förlust har man inkasserat såhär långt i ligan. Det är ett lag som trivs med att ha mycket boll och som säkerligen kommer att vilja koppla greppet om kvällens match. Nijmegen har ännu inte torskat på bortaplan och har gjort hela fem mål på tre matcher. Ett kvitto på att man är orädda utanför sin egen borg. De är även vana vid hörnsparkar och slog i sin senaste match hela 12 stycken. Ikväll kan det räcka med hälften för att vinna hörnmatchen. GL!

Spela Nijmegen flest hörnor på Bethard