Speltips: Valladolid – Villarreal 13/8 “Upplagt för målfest?”

Speltips: Valladolid - Villarreal 13/8 "Upplagt för målfest?"

Jonas Weimer

Valladolid

I kamp med en handfull andra klubbar kommer Valladolid få slåss hela vägen in i kaklet för att överleva detta första år tillbaka i La Liga. Klubbledningen har suttit förvånansvärt lugnt i båten. I mångt och mycket förlitat sig på en sammansvetsad trupp med Shon Weissman som den givna strikern i laget. Förhoppningsvis ska det räcka för att lösa fler än de 31 poäng som spelades in förra gången Valladolid huserade i det spanska finrummet.

Villareal

Med en semifinalplats i Champions League från i fjol finns givetvis vissa krav även på en mindre klubb som Villarreal. Någon ny CL-sejour blir det dock inte i år utan de gulklädda får i år sikta in sig på att försöka vinna Conference League. En tävling som Unai Emery och hans mannar ska kliva in i som en av de stora favoriterna. I La Liga-spelet känns återigen en topp 5-plats som målet att nå. Sett till truppen i stort är bygget tillräckligt bra för att kunna utmana runt detta segment.

Analysen

Under värdklubbens sejour i Segunda División fanns det inget lag som kunde ge Valladolid på läppen när det kom till målproduktion. Weissman och company dundrade in 71 baljor på 42 omgångar vilket var bäst i klassen. Bara två gånger under hela ligaspelet i fjol klev Pachetas mannar av en fajt från José Zorrilla utan mål framåt. Visst skruvas svårighetsgraden upp minst en nivå nu men samtidigt är knappast Villarreal defensivt felfria på resande tass. Det här är en tillställning som mycket väl kan bli trevligt målrik och att båda lagen pytsar över 90 minuter känns högst troligt.

Speltips 1 – Valladolid – Villarreal: Båda lagen gör mål @ 1,75

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

PS. Här kan ni läsa en stor genomgång av La Liga inför denna säsong! Semsterläsning!

Spela Båda lagen gör mål på Svenska Spel