Speltips: Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 15/4 “Canucks håller…

Speltips: Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 15/4 "Canucks håller…

DannesTips

Efter att de första påskäggen är intagna på skärtorsdagen väntar en härlig NHL-omgång natt till långfredag. Mitt tips bygger på att Vancouver vinner hemmamötet mot Arizona, och det med minst två måls marginal.

Nu finns det inte utrymme för Vancouver att göra misstag. Laget besegrade Vegas och knappar så smått in på lagen ovanför i tabellen. Cirka 8 matcher återstår av grundserien och för Canucks lever fortfarande drömmen om playoff.

Det är i frånvaro av skadade Brock Boeser, Tanner Pearson och Höglander som Vancouver får förlita sig på stöttepelare som Bo Horvat, J.T. Miller och svenska spelarna som Elias Pettersson och Oliver Ekman-Larsson.
Kul att se är att Elias Pettersson kommit igång och gör en bra säsong. 3 poäng (1+2) och fem skott på mål blev det mot Golden Knights.

Det skulle betyda enormt om laget kom till slutspelet och med lagets form – att liksom flyga in i playoff – kan de hota många ”elefanter”…
Vancouver styrka är deras tempo i spelet. Här möter de ett motstånd i Arizona som vill tuffa och gruffa till sig fördelar, de har vissa kompetenser och med t ex Keller samt Schmaltz på isen går inget lag riktigt säkert.

Nu gör Thatcher Demko det bra i Canucksmålet. Han stöttas av smarta backar där bland annat nämnda Oliver Ekman-Larsson har rutinen både på och utanför isen som tillgång för västkustlaget.

Jag tror Vancouver tar tillfället i akt och spelar-ut Arizona. Coyotes har fyra raka förluster och en målskillnad 22:5 på dessa (4) matcher. Senaste mötet på bortais för Canucks slutade med seger 1-5 och även om man inte ska ta ut stora siffror i förhand så känns det uppgivet i Arizonalägret.

Vancouver Canucks vinner -1,5 mål till oddset 1,98 hos Betsson

Spela Vancouver -1,5 på Betsson