Speltips: Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 10/4 “Jack Eichel…

Speltips: Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 10/4 "Jack Eichel…

DannesTips

Vegas har en skadelista som skulle få vilken coach och general manager som helst att få gråa hår. Men nu är det dags för Golden Knights att leverera resterande delen av grundserien! Konkurrensen om playoff är knivskarp i West och mot ett Arizona som saknar struktur, ordning bland målvakter och är sist i ligan kräver jag en storseger.

Nu ska man ha i åtanke att det är som Glenn Hysén säger ”fullblods-proffs” som spelar i NHL…
Skämt och sido, det kommer krävas en stor laginsats av Vegas för att fixa en lång säsong.

Mark Stone och Max Pacioretty är några tongivande spelare som är på Injury reserve. En handfull viktiga ordiniarie är också på skadelistan.
Det positiva är att Robin Lehner är tillbaka sedan några matcher. Eichel har klivit in i laget på ett bra sätt och spelare som Jonathan Marchessault och Alex Pietrangelo bidrar också.

Golden Knights har ändå 8/10 poäng senaste fem matcherna. I mötet mot Canucks senast blev det lite fel och jag hoppas det var en engångsföreteelse. Vegas kom på grund av några snöpliga situationer och mål från Vancouver aldrig in i matchen och mötet var jämnare än vad resultatet (1-5) sade.

Arizona kommer sluta i botten om inte sist i hela ligan. Ganska strulig organisation generellt och resultaten är kanske därefter. Nu testas nya målvakter. Finska keepern Harri Sateri stod mot Canucks senast med fem mål släppta på 32 skott. Antingen han eller Karel Vejmelka kommer att stå tror jag. Vejmelka är väl den mest rutinerade laget har att använda med %.905 i räddningsstatisik. En 23 årig rysk Ivan Prosvetov har också testats vid något tillfälle. Håll utkik lördag kväll svensk tid för målvaktsvalen.

Jag går på ett handikappspel för jag tycker att även om Vejmelka står för Coyotes ser jag ett hungrigt och revanschsuget Vegas som har kapacitet och kunnande nog för att lösa linan.

Vegas Golden Knights -1,5 till oddset 1,73 hos Unibet

Spela Vegas Golden Knights -1,5 på Unibet